Bonito encebolado

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 05/07/2003

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 300 g bonito en rodas
  • 1 cebola
  • 1 vaso viño branco
  • aceite de oliva
  • sal

Nutrición

Calorías: 278kcal | Carbohidratos: 6g | Proteínas: 36g | Fat: 8g | Graxa saturada: 1g | Graxa poliinsaturada: 1g | Graxa monoinsaturada: 5g | Colesterol: 68mg | Sodio: 641mg | Potasio: 767mg | Fibra: 1g | Azucre: 3g | Vitamina C: 7.4mg | Calcio: 40mg | Ferro: 1.4mg

Instrucións paso a paso

  • Nunha tarteira con aceite quente márcase o bonito previamente sazonado. Retírase e resérvase.
  • Nese mesmo aceite, se é necesario pode engadirse un pouco máis, dóurase a cebola e a continuación icorpórase o viño branco, remexendo para recoller ben a sustancia do bonito.
  • De seguida engádese este, deixando reducir o prebe ata que a cebola adquira un ton caramelizado, dádolle a volta ao bonito á metade de tempo para que se faga polos dous lados.
Bonito encebolado

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 300 g bonito en rodas
  • 1 cebola
  • 1 vaso viño branco
  • aceite de oliva
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Nunha tarteira con aceite quente márcase o bonito previamente sazonado. Retírase e resérvase.
  • Nese mesmo aceite, se é necesario pode engadirse un pouco máis, dóurase a cebola e a continuación icorpórase o viño branco, remexendo para recoller ben a sustancia do bonito.
  • De seguida engádese este, deixando reducir o prebe ata que a cebola adquira un ton caramelizado, dádolle a volta ao bonito á metade de tempo para que se faga polos dous lados.
Información nutricional
Bonito encebolado
Cantidade por ración
Calorías 278 Calorías da graxa 72
% valor diario*
Fat 8g12%
Graxa saturada 1g5%
Graxa poliinsaturada 1g
Graxa monoinsaturada 5g
Colesterol 68mg23%
Sodio 641mg27%
Potasio 767mg22%
Carbohidratos 6g2%
Fibra 1g4%
Azucre 3g3%
Proteínas 36g72%
Vitamina C 7.4mg9%
Calcio 40mg4%
Ferro 1.4mg8%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.