Lingua con tomate

Lingua con tomate

Prato: Prato principal
Cociña: Española
Keyword: carne
Calorías: 598.51kcal

Preparación: 40 minutes
Tempo de cocción: 55 minutes
Total Time: 1 hour 35 minutes
Persoas 4 persoas

Ingredientes

  • 600 g lingua de tenreira
  • 5 dente allo
  • 2 folla loureiro
  • 1 sobre azafrán
  • 3 cebola pequenas
  • 1 kg tomate
  • 1 vaso viño branco
  • 2 vasos caldo de carne
  • ½ vaso aceite de oliva
  • pementa
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Límpase ben a lingua e cúrtase en toros.
  • Nunha pota ponse o aceite a quentar en el douranse os allos fileteados e as cebolas picadas.
  • Logo, engádense os tomates moi picados ou triturados, o azafrán e a folla de loureiro.
  • Sálgase.
  • Logo de refogar un pouco o tomate incorpórase a lingua en toros, o viño e o caldo.
  • Bótaselle sal e pementa e déixase cocer ata que a lingua esté tenra.
  • Pode acompañarse de patacas guisadas na mesma salsa ou fritidas.

Nutrición

Calorías: 598.51kcal | Carbohidratos: 20.64g | Proteínas: 3.83g | Graxa: 27.9g | Graxa saturada: 8.39g | Colesterol: 93mg | Sodio: 1732.6mg | Potasio: 1215.79mg | Fibra: 4.72g | Azucre: 10.69g | Vitamina A: 2120.43IU | Vitamina C: 56.72mg | Calcio: 78.09mg | Ferro: 1.69mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará

Scroll to Top