Lingua con tomate

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 25/12/2001

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 600 g lingua de tenreira
  • 5 dente de allo
  • 1 folla loureiro
  • 1 sobre azafrán
  • 3 cebola pequenas
  • 1 kg tomate
  • 1 vaso viño branco
  • 2 vasos caldo de carne
  • ½ vaso aceite de oliva
  • pementa
  • sal

Nutrición

Calorías: 476kcal | Carbohidratos: 17g | Proteínas: 35g | Fat: 29g | Graxa saturada: 8g | Graxa poliinsaturada: 3g | Graxa monoinsaturada: 16g | Colesterol: 112mg | Sodio: 831mg | Potasio: 1128mg | Fibra: 4g | Azucre: 9g | Vitamina A: 2150IU | Vitamina C: 50.3mg | Calcio: 40mg | Ferro: 1.3mg

Instrucións paso a paso

  • Límpase ben a lingua e cúrtase en toros.
  • Nunha pota ponse o aceite a quentar en el douranse os allos fileteados e as cebolas picadas.
  • Logo, engádense os tomates moi picados ou triturados, o azafrán e a folla de loureiro.
  • Sálgase.
  • Logo de refogar un pouco o tomate incorpórase a lingua en toros, o viño e o caldo.
  • Bótaselle sal e pementa e déixase cocer ata que a lingua esté tenra.
  • Pode acompañarse de patacas guisadas na mesma salsa ou fritidas.
Lingua con tomate

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 600 g lingua de tenreira
  • 5 dente de allo
  • 1 folla loureiro
  • 1 sobre azafrán
  • 3 cebola pequenas
  • 1 kg tomate
  • 1 vaso viño branco
  • 2 vasos caldo de carne
  • ½ vaso aceite de oliva
  • pementa
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Límpase ben a lingua e cúrtase en toros.
  • Nunha pota ponse o aceite a quentar en el douranse os allos fileteados e as cebolas picadas.
  • Logo, engádense os tomates moi picados ou triturados, o azafrán e a folla de loureiro.
  • Sálgase.
  • Logo de refogar un pouco o tomate incorpórase a lingua en toros, o viño e o caldo.
  • Bótaselle sal e pementa e déixase cocer ata que a lingua esté tenra.
  • Pode acompañarse de patacas guisadas na mesma salsa ou fritidas.
Información nutricional
Lingua con tomate
Cantidade por ración
Calorías 476 Calorías da graxa 261
% valor diario*
Fat 29g45%
Graxa saturada 8g40%
Graxa poliinsaturada 3g
Graxa monoinsaturada 16g
Colesterol 112mg37%
Sodio 831mg35%
Potasio 1128mg32%
Carbohidratos 17g6%
Fibra 4g16%
Azucre 9g10%
Proteínas 35g70%
Vitamina A 2150IU43%
Vitamina C 50.3mg61%
Calcio 40mg4%
Ferro 1.3mg7%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.