Pastel de verduras

Pastel de verduras

Prato: Aperitivo, Primeiro prato
Cociña: Española, Mediterránea
Keyword: masa de follado, vexetais
Calorías: 450.42kcal

Preparación: 40 minutes
Tempo de cocción: 25 minutes
Total Time: 1 hour 5 minutes
Un pastel de verduras delicioso con follado recheo de tomates, allos porros e allos tenros. É unha receita moi sinxela pois a masa de follado é comprada.
Persoas 4 persoas

Ingredientes

  • 230 g masa de follado 1 folla
  • 200 g porro
  • 2 tomate
  • 50 g allo
  • 2 dente allo
  • 1 ovo
  • 50 g queixo relado
  • ourego ao gusto

Instrucións paso a paso

  • Pintar con manteiga e enfariñar un molde redondo fondo e cubrir coa lámina de follado, deixando que os bordes colguen hacia fóra. Pinchar o fondo para que non levante demasiado ao cocer e pintar con ovo batido.
  • Nunha tixola, saltear os allos tenros e os allos porro, ambos os dous picados. Sacar escoados do aceite e reservar.
  • Cortar os tomates en toros e picar moi miúdos os dous dentes de allo.
  • Poñer unha capa de tomate sobre a masa, espallarlle a metade do allo e un pouco de ourego. Logo, engadir os allos tenros e os allos porro reservados e cubrir con outra capa de tomate, allo e ourego.
  • Por último, poñer sobre todo isto o queixo relado. Dobrar hacia adentro os bordes da masa e pintalos con ovo batido.
  • Enfornar durante 25 minutos, aproximadamente, a 200ºC. Servir morno ou morno.

Nutrición

Calorías: 450.42kcal | Carbohidratos: 41.49g | Proteínas: 12.55g | Graxa: 26.78g | Graxa saturada: 8.04g | Graxa trans: 0.01g | Colesterol: 46.34mg | Sodio: 363.15mg | Potasio: 269.95mg | Fibra: 2.9g | Azucre: 3.87g | Vitamina A: 1381.07IU | Vitamina C: 17.73mg | Calcio: 223.89mg | Ferro: 3.41mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio