Polbo á feira

Publicada orixinalmente en lareira.net por Miguel, o 25/12/2001

Polbo á feira

É recomendable utilizar un polbo conxelado pois así evitamos ter que mazalo e non nos arriscamos a que saia duro. A conxelación fai que rompan as fibras que son as que impiden abrandar o polbo. Podemos compralo xa conxelado ou facelo nós manténdoo así 2 ou 3 días. Unha vez desconxelado hai que lavalo, sobre todo para eliminar das ventosas dos tentáculos a posible area que poidan ter.
Unha cousa importante é “asustalo” ao ir cocelo. O susto consiste en mergullalo na auga fervendo e sacalo tres veces. Á cuarta déixase na auga para cocelo. A razón de facer isto é que non solte a pel. Non sei se esta operación ten unha base empírica. Eu nunca cocín un polbo sen facelo así que non podo asegurar que sexa imprescindible.
Outra cousa para ter en conta é que se pon a cocer en auga soa, sen sal, sen loureiro, sen cebola ou calquera outra cousa que se nos ocorra. O sal pónselle despois de cocelo, ao facer a receita.

Ingredientes

2 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Polbo á feira
Cantidade por ración
Calorías 352 Calorías da graxa 153
% valor diario*
Graxa total 17g 26%
Graxas saturadas 3g 15%
Graxas poliinsaturadas 3g
Graxas monosaturadas 10g
Colesterol 120mg 40%
Sodio 1742mg 73%
Potasio 1133mg 32%
Carbohidratos totais 12g 4%
Fibra dietética 4g 16%
Azucres 1g
Proteínas 39g 78%
Vitamina A 124%
Vitamina C 33%
Calcio 15%
Ferro 87%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.

Ingredientes

2 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Polbo á feira
Cantidade por ración
Calorías 352 Calorías da graxa 153
% valor diario*
Graxa total 17g 26%
Graxas saturadas 3g 15%
Graxas poliinsaturadas 3g
Graxas monosaturadas 10g
Colesterol 120mg 40%
Sodio 1742mg 73%
Potasio 1133mg 32%
Carbohidratos totais 12g 4%
Fibra dietética 4g 16%
Azucres 1g
Proteínas 39g 78%
Vitamina A 124%
Vitamina C 33%
Calcio 15%
Ferro 87%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
  1. Unha vez desconxelado e lavado o polbo, poñer a ferver abundante auga sen sal (sálgase unha vez cocido).
  2. Cando a auga está a ferver, e collendo o polbo pola cabeza, mergullalo tres veces na auga (meténdoo e sacándoo) para que non solte a pel. Á cuarta vez deixalo na auga para cocer.
  3. Cocer de 20 a 30 minutos, dependendo do tamaño do polbo.
  4. Unha vez cocido, retirar a pota do lume e deixar repousar un intre (10 a 15 minutos), escoar e cortar cunhas tesoiras.
  5. O típico é servilo en prato de madeira, pero o importante é aderezalo con sal groso, aceite e pemento.
  6. Dependendo do forte que o queiramos o pemento pode ser picante, doce ou unha mestura dos dous.

 

Pulpo á feira

 

Deixa un comentario

Este sitio emprega Akismet para reducir o spam. Aprende como se procesan os datos dos teus comentarios.