Raxo asado en tarteira

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 25/12/2001

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 1 kg raxo
  • 1 vaso viño branco
  • 1 cebola pequena
  • allo en po
  • aceite de oliva
  • sal

Nutrición

Calorías: 850kcal | Carbohidratos: 3g | Proteínas: 41g | Fat: 73g | Graxa saturada: 27g | Graxa poliinsaturada: 5g | Graxa monoinsaturada: 34g | Colesterol: 177mg | Sodio: 450mg | Potasio: 588mg | Fibra: 0.4g | Azucre: 1g | Vitamina C: 1.7mg | Calcio: 10mg | Ferro: 0.2mg

Instrucións paso a paso

  • Límpase o lombo de porco do exceso de graxa, adóbase co allo en po e sálgase.
  • Nunha tarteira ponse aceite a quentar e dóurase a peza de lombo ata que colla unha cor tostada por tódolos lados. Resérvase.
  • No mesmo aceite dóurase a cebola cortada en xuliana pequena. Unha vez dourada engádese un pouco de viño para desgraxar a tarteira.
  • Incorpórase o lombo e bótase o resto do viño.
  • Déixase facer a lume mediano ata que estea tenro, dándolle a volta á mitade de cocción.
Raxo asado en tartera
Raxo asado en tarteira

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 1 kg raxo
  • 1 vaso viño branco
  • 1 cebola pequena
  • allo en po
  • aceite de oliva
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Límpase o lombo de porco do exceso de graxa, adóbase co allo en po e sálgase.
  • Nunha tarteira ponse aceite a quentar e dóurase a peza de lombo ata que colla unha cor tostada por tódolos lados. Resérvase.
  • No mesmo aceite dóurase a cebola cortada en xuliana pequena. Unha vez dourada engádese un pouco de viño para desgraxar a tarteira.
  • Incorpórase o lombo e bótase o resto do viño.
  • Déixase facer a lume mediano ata que estea tenro, dándolle a volta á mitade de cocción.
Raxo asado en tartera
Información nutricional
Raxo asado en tarteira
Cantidade por ración
Calorías 850 Calorías da graxa 657
% valor diario*
Fat 73g112%
Graxa saturada 27g135%
Graxa poliinsaturada 5g
Graxa monoinsaturada 34g
Colesterol 177mg59%
Sodio 450mg19%
Potasio 588mg17%
Carbohidratos 3g1%
Fibra 0.4g2%
Azucre 1g1%
Proteínas 41g82%
Vitamina C 1.7mg2%
Calcio 10mg1%
Ferro 0.2mg1%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.