Riles ao xerez

Riles ao xerez

Prato: Prato principal
Cociña: Española
Keyword: carne
Calorías: 250.47kcal

Preparación: 45 minutes
Tempo de cocción: 30 minutes
Total Time: 1 hour 15 minutes
Persoas 4 persoas

Ingredientes

  • 500 g riles de tenreira
  • 1 cebola mediana
  • 2 dente allo
  • 1 copa xerez
  • 1 cdiña fariña
  • 2 cda aceite de oliva
  • 1 cdiña pemento doce
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Lávanse ben os riles varias veces, córtanse en anacos e póñense durante un rato nunha tixola seca, a lume non moi forte, para os desorinar.
  • Lávanse outra vez e escóanse.
  • Nunha pota cun fondo de aceite, douranse os allos e a cebola picados moi finos.
  • Unha vez dourados, engádense unha culleradiña de pemento doce e os riles. Sálgase e déixase cocer 10 minutos.
  • Logo engádese un pouco de fariña, para ligar a salsa, refogándoa para que non saiba a cru.
  • Incorpórase o xerez e déixase cocer todo xunto de 5 a 8 minutos.

Nutrición

Calorías: 250.47kcal | Carbohidratos: 5.61g | Proteínas: 22.31g | Graxa: 10.97g | Graxa saturada: 2.08g | Graxa trans: 0.13g | Colesterol: 513.75mg | Sodio: 1395.03mg | Potasio: 427.8mg | Fibra: 0.69g | Azucre: 1.8g | Vitamina A: 1993.2IU | Vitamina C: 14.26mg | Calcio: 32.61mg | Ferro: 6.17mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio