Riles ao xerez

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 25/12/2001

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 500 g ril de tenreira
  • 1 cebola mediana
  • 2 dente de allo
  • 1 copa xerez
  • 1 cdña fariña
  • 2 cda aceite de oliva
  • 1 cdña pemento doce
  • sal

Nutrición

Calorías: 233kcal | Carbohidratos: 9g | Proteínas: 20g | Fat: 11g | Graxa saturada: 2g | Graxa poliinsaturada: 2g | Graxa monoinsaturada: 6g | Colesterol: 455mg | Sodio: 808mg | Potasio: 448mg | Fibra: 1g | Azucre: 2g | Vitamina A: 1050IU | Vitamina C: 14mg | Calcio: 20mg | Ferro: 4.7mg

Instrucións paso a paso

  • Lávanse ben os riles varias veces, córtanse en anacos e póñense durante un rato nunha tixola seca, a lume non moi forte, para os desorinar.
  • Lávanse outra vez e escórrense.
  • Nunha pota cun fondo de aceite, douranse os allos e a cebola picados moi finos.
  • Unha vez dourados, engádense unha culleradiña de pemento doce e os riles. Sálgase e déixase cocer 10 minutos.
  • Logo engádese un pouco de fariña, para liga-la salsa, refogándoa para que non saiba a crú.
  • Incorpórase o xerez e déixase cocer todo xunto de 5 a 8 minutos.
Riles ao xerez

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 500 g ril de tenreira
  • 1 cebola mediana
  • 2 dente de allo
  • 1 copa xerez
  • 1 cdña fariña
  • 2 cda aceite de oliva
  • 1 cdña pemento doce
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Lávanse ben os riles varias veces, córtanse en anacos e póñense durante un rato nunha tixola seca, a lume non moi forte, para os desorinar.
  • Lávanse outra vez e escórrense.
  • Nunha pota cun fondo de aceite, douranse os allos e a cebola picados moi finos.
  • Unha vez dourados, engádense unha culleradiña de pemento doce e os riles. Sálgase e déixase cocer 10 minutos.
  • Logo engádese un pouco de fariña, para liga-la salsa, refogándoa para que non saiba a crú.
  • Incorpórase o xerez e déixase cocer todo xunto de 5 a 8 minutos.
Información nutricional
Riles ao xerez
Cantidade por ración
Calorías 233 Calorías da graxa 99
% valor diario*
Fat 11g17%
Graxa saturada 2g10%
Graxa poliinsaturada 2g
Graxa monoinsaturada 6g
Colesterol 455mg152%
Sodio 808mg34%
Potasio 448mg13%
Carbohidratos 9g3%
Fibra 1g4%
Azucre 2g2%
Proteínas 20g40%
Vitamina A 1050IU21%
Vitamina C 14mg17%
Calcio 20mg2%
Ferro 4.7mg26%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.