Salchichas con patacas

Salchichas con patacas

Course: Prato principal
Cuisine: Galega
Keyword: embutidos, patacas
Calories: 876.8kcal

Preparación: 20 minutes
Tempo de cocción: 20 minutes
Total Time: 40 minutes

Servings 4 persoas

Ingredientes

  • 12 salchicha vermella
  • 400 g pataca
  • aceite de oliva
  • ½ copa viño branco
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Cortar en anacos as salchichas e poñelas a dourar nunha tarteira con poco aceite.
  • Mover frecuentemente para que se fagan por igual, e cando estean a medio facer, incoporar o viño branco e deixar que reduza.
  • Mentres, fritir as patacas cortadas en dados.
  • Unha vez fritidas, incoporar á tarteira e mesturar ben coas salchichas para que se mesturen os sabores.
  • Servir inmediatamente para que as patacas non queden moi aceitosas.

Nutrición

Calorías: 876.8kcal | Carbohidratos: 18.25g | Proteínas: 40.52g | Graxa: 67.74g | Graxa saturada: 22.45g | Graxa poliinsaturada: 9.12g | Graxa monoinsaturada: 30.13g | Graxa trans: 0.54g | Colesterol: 183.6mg | Sodio: 1629.3mg | Potasio: 1074.7mg | Fibra: 2.2g | Azucre: 1.07g | Vitamina A: 193.25IU | Vitamina C: 21.48mg | Calcio: 37.65mg | Ferro: 3.69mg


Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio