Salpicón de polbo

Salpicón de polbo

Prato: Aperitivo, Primeiro prato
Cociña: Galega
Keyword: polbo
Calorías: 868.3kcal

Preparación: 25 minutes
Tempo de cocción: 10 minutes
Total Time: 35 minutes
Persoas 4 persoas

Ingredientes

  • 700 g polbo cocido
  • ½ pemento encarnado
  • 2 ovo cocidos
  • 1 pemento verde
  • 1 ceboliña
  • 2 tomate pelados e cortados
  • 300 g aceite de oliva virxe extra
  • 150 g vinagre de xerez
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Cortar o polbo en anacos mon moi gordos e colocar nunha fonte fonda.
  • Picar miúdos a ceboliña e os pementos.
  • Pelar os ovos, reservar as xemas e picar as claras.
  • Pelar os tomates e cortalos en dados pequenos.
  • Poñer sobre o polbo a ceboliña, os pementos, os tomates e as claras picadas. Engadir sal.
  • Mestura ben, pero suavemente.
  • Preparar a vinagretas co aceite de oliva virxe extra, o vinagre de xerez, as xemas dos ovos e un pouco sal.
  • Bater ata que estea todo ben integrado.
  • Botar a vinagreta sobre o salpicón, mesturar, tapar e deixar repousar varias horas no frigorífico.
  • Sacar do frigo polo menos 20 minutos antes de o servir.

Nutrición

Calorías: 868.3kcal | Carbohidratos: 10.18g | Proteínas: 29.5g | Graxa: 78.82g | Graxa saturada: 11.39g | Graxa trans: 0.01g | Colesterol: 154.68mg | Sodio: 1310.56mg | Potasio: 866.02mg | Fibra: 1.64g | Azucre: 3.5g | Vitamina A: 1278.85IU | Vitamina C: 51.08mg | Calcio: 120.7mg | Ferro: 10.51mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio