Tigres rabiosos (Mexillóns picantes)

Tigres rabiosos (Mexillóns picantes)

Prato: Aperitivo, Primeiro prato
Cociña: Galega
Keyword: marisco
Calorías: 369.19kcal

Preparación: 40 minutes
Tempo de cocción: 30 minutes
Total Time: 1 hour 10 minutes
Persoas 3 persoas

Ingredientes

  • 1 kg mexillón
  • 50 g aceite de oliva
  • 500 g tomate pelados e triturados
  • 2 dente allo
  • 1 cebola pequena
  • caldo de abrir os mexillóns
  • ½ vaso viño branco
  • 1 chile

Instrucións paso a paso

  • Abrir os mexillóns nun fondo de auga fervendo e deixar que cozan un 10 minutos.
  • Quitarlles unha cuncha e reservar.
  • Coar o caldo e reservar.
  • No aceite, sofritir o allo e a cebola moi picadiños.
  • Engadir o tomate triturado, salgar e deixar fritir uns 10 minutos.
  • Incorporar o chile, o viño e o ½ vaso de caldo que reserváramos.
  • Deixar reducir, cocendo outros 10 minutos aproximadamente. Rectificar de sal.
  • Colocar os mexillóns nunha fonte e servir coa salsa por encima.

Nutrición

Calorías: 369.19kcal | Carbohidratos: 16.75g | Proteínas: 22.12g | Graxa: 20.85g | Graxa saturada: 3.08g | Colesterol: 47.6mg | Sodio: 498.29mg | Potasio: 1012.77mg | Fibra: 2.49g | Azucre: 5.85g | Vitamina A: 1705.13IU | Vitamina C: 38.84mg | Calcio: 73.7mg | Ferro: 7.46mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio