Tigres rabiosos (Mexillóns picantes)

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 18/09/2004

Ingredientes

Servings 3 persoas


  • 1 kg mexillón
  • 50 g aceite de oliva
  • 500 g tomate pelados e triturados
  • 2 dente de allo
  • 1 cebola pequena
  • caldo de abrir os mexillóns
  • ½ vaso viño branco
  • 1 chile

Nutrición

Calorías: 445kcal | Carbohidratos: 22g | Proteínas: 36g | Fat: 24g | Graxa saturada: 4g | Graxa poliinsaturada: 4g | Graxa monoinsaturada: 13g | Colesterol: 420mg | Sodio: 998mg | Potasio: 1403mg | Fibra: 3g | Azucre: 6g | Vitamina A: 1400IU | Vitamina C: 33mg | Calcio: 20mg | Ferro: 0.7mg

Instrucións paso a paso

  • Abrir os mexillóns nun fondo de auga fervendo e deixar que cozan un 10 minutos.
  • Quitarlles unha cuncha e reservar.
  • Coar o caldo e reservar.
  • No aceite, sofritir o allo e a cebola moi picadiños.
  • Engadir o tomate triturado, salgar e deixar fritir uns 10 minutos.
  • Incorporar o chile, o viño e o ½ vaso de caldo que reserváramos.
  • Deixar reducir, cocendo outros 10 minutos aproximadamente. Rectificar de sal.
  • Colocar os mexillóns nunha fonte e servir coa salsa por encima.
Tigres rabiosos (Mexillóns picantes)

Ingredientes

Servings 3 persoas


  • 1 kg mexillón
  • 50 g aceite de oliva
  • 500 g tomate pelados e triturados
  • 2 dente de allo
  • 1 cebola pequena
  • caldo de abrir os mexillóns
  • ½ vaso viño branco
  • 1 chile

Instrucións paso a paso

  • Abrir os mexillóns nun fondo de auga fervendo e deixar que cozan un 10 minutos.
  • Quitarlles unha cuncha e reservar.
  • Coar o caldo e reservar.
  • No aceite, sofritir o allo e a cebola moi picadiños.
  • Engadir o tomate triturado, salgar e deixar fritir uns 10 minutos.
  • Incorporar o chile, o viño e o ½ vaso de caldo que reserváramos.
  • Deixar reducir, cocendo outros 10 minutos aproximadamente. Rectificar de sal.
  • Colocar os mexillóns nunha fonte e servir coa salsa por encima.
Información nutricional
Tigres rabiosos (Mexillóns picantes)
Cantidade por ración
Calorías 445 Calorías da graxa 216
% valor diario*
Fat 24g37%
Graxa saturada 4g20%
Graxa poliinsaturada 4g
Graxa monoinsaturada 13g
Colesterol 420mg140%
Sodio 998mg42%
Potasio 1403mg40%
Carbohidratos 22g7%
Fibra 3g12%
Azucre 6g7%
Proteínas 36g72%
Vitamina A 1400IU28%
Vitamina C 33mg40%
Calcio 20mg2%
Ferro 0.7mg4%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.