Ollomol ao forno

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 25/12/2001

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 2 ollomol de ración
  • 1 copa viño branco
  • aceite de oliva virxe
  • pan relado
  • manteiga
  • 1 cebola pequena
  • sal

Nutrición

Calorías: 505kcal | Carbohidratos: 9g | Proteínas: 55g | Fat: 25g | Graxa saturada: 7g | Graxa poliinsaturada: 2g | Graxa monoinsaturada: 13g | Colesterol: 186mg | Sodio: 1252mg | Potasio: 1037mg | Fibra: 1g | Azucre: 3g | Vitamina A: 200IU | Vitamina C: 5mg | Calcio: 20mg | Ferro: 0.2mg

Instrucións paso a paso

  • Una vez limpos os ollomoles, sálganse e se lles fai un par de cortes transversais.
  • Cúbrese con aceite de oliva unha fonte de forno e, posta ao lume, dourase nela a cebola cortada en xuliana.
  • Colócanse os ollomoles na fonte regándoos cun vaso de viño do Ribeiro branco.
  • En cada un dos cortes realizados previamente introdúcense uns taquiños de manteiga, bótaselles pan relado e colócanse sobre os ollomoles uns anaquiños máis de manteiga.
  • En cada corte pode introducirse una rodade limón.
  • Enfórnanse durante 45 minutos aproximadamente (dependendo do tamaño) a 160º-180º.
Ollomol ao forno

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 2 ollomol de ración
  • 1 copa viño branco
  • aceite de oliva virxe
  • pan relado
  • manteiga
  • 1 cebola pequena
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Una vez limpos os ollomoles, sálganse e se lles fai un par de cortes transversais.
  • Cúbrese con aceite de oliva unha fonte de forno e, posta ao lume, dourase nela a cebola cortada en xuliana.
  • Colócanse os ollomoles na fonte regándoos cun vaso de viño do Ribeiro branco.
  • En cada un dos cortes realizados previamente introdúcense uns taquiños de manteiga, bótaselles pan relado e colócanse sobre os ollomoles uns anaquiños máis de manteiga.
  • En cada corte pode introducirse una rodade limón.
  • Enfórnanse durante 45 minutos aproximadamente (dependendo do tamaño) a 160º-180º.
Información nutricional
Ollomol ao forno
Cantidade por ración
Calorías 505 Calorías da graxa 225
% valor diario*
Fat 25g38%
Graxa saturada 7g35%
Graxa poliinsaturada 2g
Graxa monoinsaturada 13g
Colesterol 186mg62%
Sodio 1252mg52%
Potasio 1037mg30%
Carbohidratos 9g3%
Fibra 1g4%
Azucre 3g3%
Proteínas 55g110%
Vitamina A 200IU4%
Vitamina C 5mg6%
Calcio 20mg2%
Ferro 0.2mg1%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.