Ollomol ao forno

Ollomol ao forno

Prato: Prato principal, Primeiro prato
Cociña: Galega
Keyword: peixe
Calorías: 487.56kcal

Preparación: 30 minutes
Tempo de cocción: 20 minutes
Total Time: 50 minutes
Persoas 2 persoas

Ingredientes

  • 2 ollomol de ración
  • 1 copa viño branco
  • aceite de oliva virxe
  • pan relado
  • manteiga
  • 1 cebola pequena
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Una vez limpos os ollomoles, sálganse e se lles fai un par de cortes transversais.
  • Cúbrese con aceite de oliva unha fonte de forno e, posta ao lume, dourase nela a cebola cortada á xuliana.
  • Colócanse os ollomoles na fonte regándoos cun vaso de viño do Ribeiro branco.
  • En cada un dos cortes realizados previamente introdúcense uns taquiños de manteiga, bótaselles pan relado e colócanse sobre os ollomoles uns anaquiños máis de manteiga.
  • En cada corte pode introducirse una rodade limón.
  • Enfórnanse durante 45 minutos aproximadamente (dependendo do tamaño) a 160º-180º.

Nutrición

Calorías: 487.56kcal | Carbohidratos: 7.26g | Proteínas: 53.59g | Graxa: 25.03g | Graxa saturada: 3.3g | Graxa trans: 0.08g | Colesterol: 5.38mg | Sodio: 2682.35mg | Potasio: 72.62mg | Fibra: 0.82g | Azucre: 1.94g | Vitamina A: 63.18IU | Vitamina C: 2.59mg | Calcio: 20.71mg | Ferro: 0.46mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará

Scroll to Top