Xamonciños de pavo con cardo

Xamonciños de pavo con cardo

Prato: Primeiro prato
Cociña: Española
Keyword: aves, vexetais
Calorías: 272.34kcal

Preparación: 45 minutes
Tempo de cocción: 30 minutes
Total Time: 1 hour 15 minutes
Persoas 2 persoas

Ingredientes

  • 2 xamonciños de pavo 250 g cada un
  • 2 dente allo
  • 600 g cardo
  • caldo de verduras resultante da cocción do cardo
  • 1 cda fariña
  • 2 cda aceite de oliva
  • sal
  • 1 cdiña allo en po

Instrucións paso a paso

  • Límpase o cardo de fíos e cócese ata que estea tenro, reservando o caldo da cocción.
  • Sazónanse os dous xamonciños e alíñanse co allo en po e aceite de oliva, para asalos no forno a 190º durante media hora (15 minutos cada lado).
  • Mentres, nunha tixola, douranse os dous dentes de allo laminados, engádeselles unha cullerada de fariña e, co caldo da cocción, lígase unha salsa na que se manterá quente o cardo.
  • Cando os xamonciños estean listos, sérvense acompañados do cardo.

Nutrición

Calorías: 272.34kcal | Carbohidratos: 4.94g | Proteínas: 17.86g | Graxa: 19.92g | Graxa saturada: 3.74g | Colesterol: 61.92mg | Sodio: 77.76mg | Potasio: 472mg | Fibra: 1.3g | Azucre: 0.13g | Vitamina A: 2.94IU | Vitamina C: 2.96mg | Calcio: 57.13mg | Ferro: 1.89mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio