Xureliños en escabeche

Xureliños en escabeche

Prato: Aperitivo, Primeiro prato
Cociña: Galega
Keyword: peixe
Calorías: 766.31kcal

Preparación: 30 minutes
Tempo de cocción: 10 minutes
Tempo de repouso: 4 hours
Total Time: 4 hours 40 minutes
Persoas 4 persoas

Ingredientes

  • 500 g xurelo pequenos, fritos rebozados en fariña
  • 4 follas loureiro
  • 4 dentes allo
  • 1 cda pemento doce
  • 250 ml aceite de oliva
  • 150 ml vinagre

Instrucións paso a paso

  • Dourar un par de dentes de allo no aceite para que non saiba a cru. Retiralos.
  • Deixar temperar e engadir o pemento doce e disolvelo.
  • Engadir o vinagre e mesturar ben.
  • Nunha tarterira colocar, por capas, allo picado e loureiro e, por riba, os xureliños, ata terminar con eles.
  • Cubrir co aceite, vinagre e pemento doce.
  • Deixar repousar varias horas antes de os consumir.

Nutrición

Calorías: 766.31kcal | Carbohidratos: 2.04g | Proteínas: 25.47g | Graxa: 72.67g | Graxa saturada: 11.5g | Colesterol: 58.75mg | Sodio: 111.09mg | Potasio: 558.07mg | Fibra: 0.89g | Azucre: 0.21g | Vitamina A: 1001.38IU | Vitamina C: 3.29mg | Calcio: 45.78mg | Ferro: 2.63mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio