Ameixas á mariñeira

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 25/12/2001

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 1 kg ameixa
  • 4 tomate
  • ½ cebola
  • 2 dente de allo
  • 1 cda fariña
  • 1 cdña pemento doce
  • ½ copa viño branco
  • pirixel picado
  • aceite de oliva

Nutrición

Calorías: 324kcal | Carbohidratos: 15g | Proteínas: 33g | Fat: 13g | Graxa saturada: 2g | Graxa poliinsaturada: 2g | Graxa monoinsaturada: 8g | Colesterol: 85mg | Sodio: 148mg | Potasio: 1091mg | Fibra: 2g | Azucre: 3g | Vitamina A: 2300IU | Vitamina C: 66.8mg | Calcio: 140mg | Ferro: 36mg

Instrucións paso a paso

  • Dourar en aceite de oliva a cebola e o allo picados moi miúdos.
  • Engadir unha cullerada de fariña e refogala 1 minuto.
  • Incorporar os tomates pelados e triturados. Deixar que coza, tapado, 5 minutos.
  • Engadir unha culleradiña de pemento doce (ou picante), disolvelo, e agregar o viño.
  • Deixar cocer durante 7-8 minutos, destapado, para que espese, pois as ameixas soltarán auga.
  • Engadir as ameixas e tapara a pota para facilitar que se abran,
  • Unha vez abertas, destapar a tarteira e deixar cocer uns minutos para que espese un pouco a salsa.
  • Engadir un pouco de pirixel picado.
Almejas a la marinera
Ameixas á mariñeira

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 1 kg ameixa
  • 4 tomate
  • ½ cebola
  • 2 dente de allo
  • 1 cda fariña
  • 1 cdña pemento doce
  • ½ copa viño branco
  • pirixel picado
  • aceite de oliva

Instrucións paso a paso

  • Dourar en aceite de oliva a cebola e o allo picados moi miúdos.
  • Engadir unha cullerada de fariña e refogala 1 minuto.
  • Incorporar os tomates pelados e triturados. Deixar que coza, tapado, 5 minutos.
  • Engadir unha culleradiña de pemento doce (ou picante), disolvelo, e agregar o viño.
  • Deixar cocer durante 7-8 minutos, destapado, para que espese, pois as ameixas soltarán auga.
  • Engadir as ameixas e tapara a pota para facilitar que se abran,
  • Unha vez abertas, destapar a tarteira e deixar cocer uns minutos para que espese un pouco a salsa.
  • Engadir un pouco de pirixel picado.
Almejas a la marinera
Información nutricional
Ameixas á mariñeira
Cantidade por ración
Calorías 324 Calorías da graxa 117
% valor diario*
Fat 13g20%
Graxa saturada 2g10%
Graxa poliinsaturada 2g
Graxa monoinsaturada 8g
Colesterol 85mg28%
Sodio 148mg6%
Potasio 1091mg31%
Carbohidratos 15g5%
Fibra 2g8%
Azucre 3g3%
Proteínas 33g66%
Vitamina A 2300IU46%
Vitamina C 66.8mg81%
Calcio 140mg14%
Ferro 36mg200%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.