Cachelos

Cachelos

Prato: Acompañamento
Cociña: Galega
Keyword: patacas
Calorías: 165.05kcal

Preparación: 5 minutes
Tempo de cocción: 20 minutes
Total Time: 25 minutes
Persoas 3 persoas

Ingredientes

  • 3 pataca (1 por persoa)
  • auga
  • sal
  • 1 folla loureiro

Instrucións paso a paso

  • Lavar as patacas limpándolles moi ben a terra.
  • Sen pelar, cortar en dúas metades, poñer nunha pota cunha folla de loureiro, salgar e cubrir con auga.
  • Cocer ata que falten uns 5 minutos para rematar.
  • Escoar a auga deixando só 1 ou 2 milímetros no fondo da pota.
  • Volver a poñer no lume, apagado, só a calor residual, ata que estean secas.
  • Tamén poden terminar de facerse no forno.

Nutrición

Calorías: 165.05kcal | Carbohidratos: 37.46g | Proteínas: 4.33g | Graxa: 0.22g | Graxa saturada: 0.06g | Sodio: 788.02mg | Potasio: 898.65mg | Fibra: 4.77g | Azucre: 1.66g | Vitamina A: 24.88IU | Vitamina C: 42.12mg | Calcio: 28.82mg | Ferro: 1.81mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio