Cachelos

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 25/12/2001

Ingredientes

Servings 3 persoas


  • 3 pataca (1 por persoa)
  • auga
  • sal
  • 1 folla loureiro

Nutrición

Calorías: 117kcal | Carbohidratos: 24g | Proteínas: 3g | Fat: 0.4g | Graxa saturada: 0.2g | Graxa poliinsaturada: 0.2g | Colesterol: 0.2mg | Sodio: 792mg | Potasio: 480mg | Fibra: 2g | Azucre: 2g | Calcio: 0.4mg | Ferro: 0mg

Instrucións paso a paso

  • Lavar as patacas limpándolles moi ben a terra.
  • Cortar en dúas metades, poñer nunha pota cunha folla de loureiro, salgar e cubrir con auga.
  • Cocer ata que flaten uns 5 minutos para rematar.
  • Escoar a auga deixando só 1 ou 2 milímetros no fondo da pota.
  • Volver a poñer no lume, apagado, só a calor residual, ata que estean secas.
  • Tamén poden terminar de facerse no forno.
Cachelos
Cachelos

Ingredientes

Servings 3 persoas


  • 3 pataca (1 por persoa)
  • auga
  • sal
  • 1 folla loureiro

Instrucións paso a paso

  • Lavar as patacas limpándolles moi ben a terra.
  • Cortar en dúas metades, poñer nunha pota cunha folla de loureiro, salgar e cubrir con auga.
  • Cocer ata que flaten uns 5 minutos para rematar.
  • Escoar a auga deixando só 1 ou 2 milímetros no fondo da pota.
  • Volver a poñer no lume, apagado, só a calor residual, ata que estean secas.
  • Tamén poden terminar de facerse no forno.
Cachelos
Información nutricional
Cachelos
Cantidade por ración
Calorías 117 Calorías da graxa 4
% valor diario*
Fat 0.4g1%
Graxa saturada 0.2g1%
Graxa poliinsaturada 0.2g
Colesterol 0.2mg0%
Sodio 792mg33%
Potasio 480mg14%
Carbohidratos 24g8%
Fibra 2g8%
Azucre 2g2%
Proteínas 3g6%
Calcio 0.4mg0%
Ferro 0mg0%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.