Zorza

Zorza

Prato: Prato principal
Cociña: Galega
Keyword: raxo, zorza
Calorías: 458.91kcal

Preparación: 15 minutes
Tempo de cocción: 10 minutes
Tempo de repouso: 1 hour
Total Time: 1 hour 25 minutes
A zorza é como se chama en Galicia á carne de porco picada coa que se fan os chourizos. Non é imprescindible que sexa lombo, pero si é mellor. Neste receita fixémola con patacas fritidas pero pode facerse, tamén, en empanada ou cuns ovos fritidos.
Persoas 6 persoas

Ingredientes

  • 1500 g lombo de porco
  • 3 cda pemento doce
  • 1 cda pemento picante
  • 4 dente allo
  • 4 cda aceite de oliva
  • 1 vaso viño branco

Instrucións paso a paso

  • Cortar o lombo en dados pequenos.
  • Poñelos nun bol e engadir os allos triturados ou picados moi finamente, as dúas clases de pemento, ourego ao gusto, un bo chorro de viño branco e sal ao gusto.
  • Mesturar ata que a carne estea ben pringada co adobo.
  • Deixar no frigo 2 ou 3 días.

Nutrición

Calorías: 458.91kcal | Carbohidratos: 3.76g | Proteínas: 56.71g | Graxa: 20.09g | Graxa saturada: 4.51g | Colesterol: 157.5mg | Sodio: 127.94mg | Potasio: 1072.09mg | Fibra: 1.64g | Azucre: 0.87g | Vitamina A: 2298.58IU | Vitamina C: 0.25mg | Calcio: 28.03mg | Ferro: 2.51mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio