Macarróns con queixo

Macarróns con queixo

Prato: Primeiro prato
Cociña: Mediterránea
Keyword: pasta
Calorías: 491.54kcal

Preparación: 10 minutes
Tempo de cocción: 40 minutes
Total Time: 50 minutes
Persoas 4 persoas

Ingredientes

  • 200 g macarróns
  • 100 g queixo relado
  • 1 cda maizena
  • 1 cda manteiga
  • 300 ml leite
  • sal
  • pementa
  • aceite de oliva

Instrucións paso a paso

  • Cocer os macarróns en moita auga salgada e un chorriño de aceite ata que estean "al dente". Escoar e reservar
  • Mentres tanto, facer a salsa. Nunha pota, derreter a manteiga e engadir a maizena, remexendo ata que estea ben combinada.
  • Engadir o leite aos poucos e sen deixar de remover ata que espese un pouco.
  • Condimentar con sal e pementa.
  • Engadir a metade do queixo relado e agardar ata que estea completamente derretido.
  • Mesturar os macarróns con esta salsa e poñela nunha fonte de forno.
  • Cubrir co resto do queixo relado.
  • Gratinar ata que o queixo estea dourado e derretido.

Nutrición

Calorías: 491.54kcal | Carbohidratos: 65.02g | Proteínas: 18.58g | Graxa: 16.7g | Graxa saturada: 8.15g | Graxa trans: 0.12g | Colesterol: 37.05mg | Sodio: 1026.28mg | Potasio: 250.14mg | Fibra: 1.73g | Azucre: 5.38g | Vitamina A: 427.98IU | Vitamina C: 0.03mg | Calcio: 376.45mg | Ferro: 0.97mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio