Verduras en papillote ao vapor

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 27/01/2005

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 200 g champiñón
  • 1 tomate grande
  • 1 porro mediano
  • 1 pemento verde pequeno
  • 1 cenoria grande
  • 2 cdas aceite de oliva
  • 1 dente de allo
  • sal

Nutrición

Calorías: 237kcal | Carbohidratos: 20g | Proteínas: 7g | Fat: 15g | Graxa saturada: 2g | Graxa poliinsaturada: 2g | Graxa monoinsaturada: 10g | Sodio: 462mg | Potasio: 1028mg | Fibra: 7g | Azucre: 9g | Vitamina A: 14250IU | Vitamina C: 85.8mg | Calcio: 60mg | Ferro: 1.6mg

Instrucións paso a paso

  • Nunha vaporeira, poñer a ferver un litro de auga. Mentres, preparar a verdura.
  • Nunha lámina de papel de aluminio estender o tomate cortado en toros, formando unha cama.
  • Sobre o tomate estender o dente de allo picado moi miúdo e un chisco de sal.
  • A continuación poñer o resto das verduras picadas bastante pequenas.
  • Salgar e regar co aceite.
  • Pechar ben o aluminio formando un paquete e poñelo na reixa da vaporeira, deixando que coza uns 30 minutos.
  • Pódese servir no mesmo papel de aluminio.
Verduras en papillote ao vapor

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 200 g champiñón
  • 1 tomate grande
  • 1 porro mediano
  • 1 pemento verde pequeno
  • 1 cenoria grande
  • 2 cdas aceite de oliva
  • 1 dente de allo
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Nunha vaporeira, poñer a ferver un litro de auga. Mentres, preparar a verdura.
  • Nunha lámina de papel de aluminio estender o tomate cortado en toros, formando unha cama.
  • Sobre o tomate estender o dente de allo picado moi miúdo e un chisco de sal.
  • A continuación poñer o resto das verduras picadas bastante pequenas.
  • Salgar e regar co aceite.
  • Pechar ben o aluminio formando un paquete e poñelo na reixa da vaporeira, deixando que coza uns 30 minutos.
  • Pódese servir no mesmo papel de aluminio.
Información nutricional
Verduras en papillote ao vapor
Cantidade por ración
Calorías 237 Calorías da graxa 135
% valor diario*
Fat 15g23%
Graxa saturada 2g10%
Graxa poliinsaturada 2g
Graxa monoinsaturada 10g
Sodio 462mg19%
Potasio 1028mg29%
Carbohidratos 20g7%
Fibra 7g28%
Azucre 9g10%
Proteínas 7g14%
Vitamina A 14250IU285%
Vitamina C 85.8mg104%
Calcio 60mg6%
Ferro 1.6mg9%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.