Ensalada de queixo de Arzúa con anchoas

Ensalada de queixo de Arzúa con anchoas

Prato: Ensalada
Cociña: Mediterránea
Keyword: queixo de Arzúa
Calorías: 294.81kcal

Preparación: 5 minutes
Tempo de cocción: 1 minute
Total Time: 6 minutes
Persoas 1 persoas

Ingredientes

  • 1 tomate
  • 30 g Queixo de Arzúa
  • 2 filetes anchoa
  • 1 dente allo
  • ourego
  • aceite de oliva
  • vinagre
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Cortar os tomates en toros e dispor nun prato
  • Picar o dente de allo moi miúdo e estendelo sobre o tomate.
  • Empoar con ourego.
  • Encima de cada porción de tomate, colocar un anaco de queixo e rematar cun anaco de anchoa.
  • Aliñar con aceite, vinagre e sal, ao gusto.
  • Pódese meter no forno uns minutos para derreter o queixo e servir ben quente. Neste caso, hai que ter coidado co sal porque o da anchoa faise máis intenso coa calor. Outra opción é poñer a anchoa cando ao sacala do forno

Nutrición

Calorías: 294.81kcal | Carbohidratos: 7.53g | Proteínas: 11.23g | Graxa: 25.08g | Graxa saturada: 8.5g | Colesterol: 38.3mg | Sodio: 2812.82mg | Potasio: 402.44mg | Fibra: 2.39g | Azucre: 3.5g | Vitamina A: 1362.68IU | Vitamina C: 17.84mg | Calcio: 286.59mg | Ferro: 1.79mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio