Navallas á prancha

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 30/03/2003

Como preparar unhas navallas á prancha con allo e pirixel

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 250 g navalla
  • 2 dente de allo
  • aceite de oliva
  • pirixel picado
  • sal

Nutrición

Calorías: 157kcal | Carbohidratos: 4g | Proteínas: 16g | Fat: 8g | Graxa saturada: 1g | Graxa poliinsaturada: 1g | Graxa monoinsaturada: 5g | Colesterol: 43mg | Sodio: 1234mg | Potasio: 410mg | Fibra: 0.1g | Azucre: 0.04g | Vitamina A: 450IU | Vitamina C: 26.4mg | Calcio: 60mg | Ferro: 17.6mg

Instrucións paso a paso

  • Unha vez lavadas as navallas en auga con sal para que solten as areas, escoar e reservar.
  • Picar moi finamente o allo e o pirixel e mesturar con aceite de oliva
  • Botar un pouco aceite e sal groso sobre a prancha quente.
  • Poñer as navallas e agardar a que estean abertas.
  • Unha vez abertas, botarlles por encima a mestura de allo e pirixel.
  • Darlles volta e deixalas 1 ou 2 minutos. Retirar
  • Cunha culleriña, recoller o picado que quedou sobre a prancha e botalo por encima das navallas.
Navajas a la plancha
Navallas á prancha

Como preparar unhas navallas á prancha con allo e pirixel

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 250 g navalla
  • 2 dente de allo
  • aceite de oliva
  • pirixel picado
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Unha vez lavadas as navallas en auga con sal para que solten as areas, escoar e reservar.
  • Picar moi finamente o allo e o pirixel e mesturar con aceite de oliva
  • Botar un pouco aceite e sal groso sobre a prancha quente.
  • Poñer as navallas e agardar a que estean abertas.
  • Unha vez abertas, botarlles por encima a mestura de allo e pirixel.
  • Darlles volta e deixalas 1 ou 2 minutos. Retirar
  • Cunha culleriña, recoller o picado que quedou sobre a prancha e botalo por encima das navallas.
Navajas a la plancha
Información nutricional
Navallas á prancha
Cantidade por ración
Calorías 157 Calorías da graxa 72
% valor diario*
Fat 8g12%
Graxa saturada 1g5%
Graxa poliinsaturada 1g
Graxa monoinsaturada 5g
Colesterol 43mg14%
Sodio 1234mg51%
Potasio 410mg12%
Carbohidratos 4g1%
Fibra 0.1g0%
Azucre 0.04g0%
Proteínas 16g32%
Vitamina A 450IU9%
Vitamina C 26.4mg32%
Calcio 60mg6%
Ferro 17.6mg98%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.