Empanada de berberechos (masa de fariña milla e centea)

Publicada por Marta o 08/04/18

Receita, paso a paso, para aprender como facer unha empanada de berberechos con masa de fariña milla e centea

Ingredientes

Servings 6 persoas


Recheo

  • 500 g berberecho
  • 1 pemento encarnado
  • 1 cebola
  • 1 azafrán
  • aceite de oliva

Masa

  • 200 g fariña milla
  • 200 g fariña centea
  • 100 g fariña triga
  • 15 g fermento de panadaría
  • 400 ml auga

Nutrición

Calorías: 395kcal | Carbohidratos: 67g | Proteínas: 24g | Fat: 6g | Graxa saturada: 1g | Graxa poliinsaturada: 2g | Graxa monoinsaturada: 2g | Colesterol: 28mg | Sodio: 53mg | Potasio: 792mg | Fibra: 15g | Azucre: 3g | Vitamina A: 1000IU | Vitamina C: 80.9mg | Calcio: 40mg | Ferro: 3.8mg

Instrucións paso a paso

RECHEO

  • Abrir os berberechos, lavados e limpos de areas, nun pouco de auga. Retirar das cunchas e reservar.
  • Coar o caldo de abrir os berberechos e reservar.
  • Nunha tixola con aceite sofrixir a cebola e o pemento encarnado cortados á xuliana.
  • Cando estean casi feitos, engadir un papel de azafrán e mesturar. Retirar do lume e reservar.

MASA

  • Poñer nunha cunca as fariñas mesturadas e facer un oco no medio.
  • Dentro bótase a auga morna mesturada co caldo dos berberechos e o fermento desmiuzado.
  • Mesturar e amasar ben.
  • Formar unha bola e deixar repousar media hora.

MONTAXE

  • Forrar unha bandeixa de forno con papel de enfornar.
  • Dividir a masa en dúas metades e ir estirando pequenas porcións (a masa con fariña milla rompe facilmente) para forrar a bandeixa.
  • Estender o rustrido e os berberechos sobre a masa.
  • Repetir a operación de estirado da outra metade da masa para tapar o recheo.
  • Selar polos bordes e facer un pequeno buraco no medio.
  • Pintar a empanada co aceite do rustrido e marcar cun coitelo as porcións antes de enfornar para evitar que rompa ao ir a cortala.
  • Enfornar, co forno prequentado a 200ºC, durante 45 minutos
Empanada de berberechos con masa de maíz y centeno
Empanada de berberechos (masa de fariña milla e centea)

Receita, paso a paso, para aprender como facer unha empanada de berberechos con masa de fariña milla e centea

Ingredientes

Servings 6 persoas


Recheo

  • 500 g berberecho
  • 1 pemento encarnado
  • 1 cebola
  • 1 azafrán
  • aceite de oliva

Masa

  • 200 g fariña milla
  • 200 g fariña centea
  • 100 g fariña triga
  • 15 g fermento de panadaría
  • 400 ml auga

Instrucións paso a paso

RECHEO

  • Abrir os berberechos, lavados e limpos de areas, nun pouco de auga. Retirar das cunchas e reservar.
  • Coar o caldo de abrir os berberechos e reservar.
  • Nunha tixola con aceite sofrixir a cebola e o pemento encarnado cortados á xuliana.
  • Cando estean casi feitos, engadir un papel de azafrán e mesturar. Retirar do lume e reservar.

MASA

  • Poñer nunha cunca as fariñas mesturadas e facer un oco no medio.
  • Dentro bótase a auga morna mesturada co caldo dos berberechos e o fermento desmiuzado.
  • Mesturar e amasar ben.
  • Formar unha bola e deixar repousar media hora.

MONTAXE

  • Forrar unha bandeixa de forno con papel de enfornar.
  • Dividir a masa en dúas metades e ir estirando pequenas porcións (a masa con fariña milla rompe facilmente) para forrar a bandeixa.
  • Estender o rustrido e os berberechos sobre a masa.
  • Repetir a operación de estirado da outra metade da masa para tapar o recheo.
  • Selar polos bordes e facer un pequeno buraco no medio.
  • Pintar a empanada co aceite do rustrido e marcar cun coitelo as porcións antes de enfornar para evitar que rompa ao ir a cortala.
  • Enfornar, co forno prequentado a 200ºC, durante 45 minutos
Empanada de berberechos con masa de maíz y centeno
Información nutricional
Empanada de berberechos (masa de fariña milla e centea)
Cantidade por ración
Calorías 395 Calorías da graxa 54
% valor diario*
Fat 6g9%
Graxa saturada 1g5%
Graxa poliinsaturada 2g
Graxa monoinsaturada 2g
Colesterol 28mg9%
Sodio 53mg2%
Potasio 792mg23%
Carbohidratos 67g22%
Fibra 15g60%
Azucre 3g3%
Proteínas 24g48%
Vitamina A 1000IU20%
Vitamina C 80.9mg98%
Calcio 40mg4%
Ferro 3.8mg21%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.