Empanada de berberechos (masa de fariña milla e centea)

Empanada de berberechos (masa de fariña milla e centea)

Prato: Aperitivo, Primeiro prato
Cociña: Galega
Keyword: berberechos, empanada
Calorías: 365.95kcal

Preparación: 1 hour 30 minutes
Tempo de cocción: 45 minutes
Total Time: 2 hours 15 minutes
Receita, paso a paso, para aprender como facer unha empanada de berberechos con masa de fariña milla e centea
Persoas 6 persoas

Ingredientes

Recheo

  • 500 g berberecho
  • 1 pemento encarnado
  • 1 cebola
  • 1 saquiñas azafrán
  • aceite de oliva

Masa

  • 200 g fariña milla
  • 200 g fariña centea
  • 100 g fariña triga
  • 15 g fermento de panadaría
  • 400 ml auga

Instrucións paso a paso

RECHEO

  • Abrir os berberechos, lavados e limpos de area, cun pouco de auga. Sacar das cunchas e reservar.
  • Coar o caldo de abrir os berberechos e reservar.
  • Nunha tixola con aceite sofrixir a cebola e o pemento encarnado cortados á xuliana.
  • Cando estean casi feitos, engadir un papel de azafrán e mesturar. Retirar do lume e reservar.

MASA

  • Poñer nunha cunca as fariñas mesturadas e facer un oco no medio.
  • Dentro bótase a auga morna mesturada co caldo dos berberechos e o fermento desmiuzado.
  • Mesturar e amasar ben.
  • Formar unha bola. Cubra cun pano e deixar repousar media hora.

MONTAXE

  • Forrar unha bandeixa de forno con papel de enfornar.
  • Dividir a masa en dúas metades e ir estirando pequenas porcións (a masa con fariña milla rompe facilmente) para forrar a bandeixa.
  • Estender o rustrido e os berberechos sobre a masa.
  • Repetir a operación de estirado da outra metade da masa para tapar o recheo.
  • Selar polos bordes e facer un pequeno buraco no medio.
  • Pintar a empanada co aceite do rustrido e marcar cun coitelo as porcións antes de enfornar para evitar que rompa ao ir a cortala.
  • Enfornar, co forno prequentado a 200ºC, durante 45 minutos

Nutrición

Calorías: 365.95kcal | Carbohidratos: 67.25g | Proteínas: 10.74g | Graxa: 6.84g | Graxa saturada: 0.93g | Sodio: 8.4mg | Potasio: 314.14mg | Fibra: 7.45g | Azucre: 2.56g | Vitamina A: 623.1IU | Vitamina C: 26.7mg | Calcio: 67.73mg | Ferro: 4.37mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio