Empanada de berberechos (masa de fariña milla e centea)

Publicada por Marta, 8 Abril, 2018

Empanada de berberechos (masa de fariña milla e centea)

Ingredientes

6 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Empanada de berberechos (masa de fariña milla e centea)
Cantidade por ración
Calorías 395 Calorías da graxa 54
% valor diario*
Graxa total 6g 9%
Graxas saturadas 1g 5%
Graxas poliinsaturadas 2g
Graxas monosaturadas 2g
Colesterol 28mg 9%
Sodio 53mg 2%
Potasio 792mg 23%
Carbohidratos totais 67g 22%
Fibra dietética 15g 60%
Azucres 3g
Proteínas 24g 48%
Vitamina A 20%
Vitamina C 98%
Calcio 4%
Ferro 21%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.

Ingredientes

6 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Empanada de berberechos (masa de fariña milla e centea)
Cantidade por ración
Calorías 395 Calorías da graxa 54
% valor diario*
Graxa total 6g 9%
Graxas saturadas 1g 5%
Graxas poliinsaturadas 2g
Graxas monosaturadas 2g
Colesterol 28mg 9%
Sodio 53mg 2%
Potasio 792mg 23%
Carbohidratos totais 67g 22%
Fibra dietética 15g 60%
Azucres 3g
Proteínas 24g 48%
Vitamina A 20%
Vitamina C 98%
Calcio 4%
Ferro 21%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
RECHEO
  1. Abrir os berberechos, lavados e limpos de areas, nun pouco de auga. Retirar das cunchas e reservar.
  2. Coar o caldo de abrir os berberechos e reservar.
  3. Nunha tixola con aceite sofrixir a cebola e o pemento encarnado cortados á xuliana.
  4. Cando estean casi feitos, engadir un papel de azafrán e mesturar. Retirar do lume e reservar.
MASA
  1. Poñer nunha cunca as fariñas mesturadas e facer un oco no medio.
  2. Dentro bótase a auga morna mesturada co caldo dos berberechos e o fermento desmiuzado.
  3. Mesturar e amasar ben.
  4. Formar unha bola e deixar repousar media hora.
MONTAXE
  1. Forrar unha bandeixa de forno con papel de enfornar.
  2. Dividir a masa en dúas metades e ir estirando pequenas porcións (a masa con fariña milla rompe facilmente) para forrar a bandeixa.
  3. Estender o rustrido e os berberechos sobre a masa.
  4. Repetir a operación de estirado da outra metade da masa para tapar o recheo.
  5. Selar polos bordes e facer un pequeno buraco no medio.
  6. Pintar a empanada co aceite do rustrido e marcar cun coitelo as porcións antes de enfornar para evitar que rompa ao ir a cortala.
  7. Enfornar, co forno prequentado a 200ºC, durante 45 minutos

 

Empanada de berberechos con masa de maíz y centeno

 

Deixa un comentario

Este sitio emprega Akismet para reducir o spam. Aprende como se procesan os datos dos teus comentarios.