Lacón con grelos

Lacón con grelos

Prato: Prato principal
Cociña: Galega
Keyword: chourizo, grelos, lacón
Calorías: 668.2kcal

Preparación: 12 hours
Tempo de cocción: 2 hours
Total Time: 14 hours
Persoas 6 persoas

Ingredientes

  • 1000 g lacón
  • 4 chourizo
  • 4 pataca grande
  • 2 brazadas grelos
YouTube video

Instrucións paso a paso

  • Desalgar o lacón deixándoo en agua dende o día anterior se está troceado. Se está enteiro necesitará máis tempo.
  • Poñer o lacón e os chourizos a cocer en abundante auga (hora e media a dúas horas).
  • Media hora antes de terminar el lacón, poñer caldo abondo para os grelos e as patacas noutra pota.
  • Cando ferva este caldo engadir os grelos e as patacas e cocer ata que as patacas estean listas.
  • Escoar todo e servir.

Nutrición

Calorías: 668.2kcal | Carbohidratos: 31.68g | Proteínas: 45.88g | Graxa: 38.5g | Graxa saturada: 14.45g | Colesterol: 150.62mg | Sodio: 1730.02mg | Potasio: 1317.15mg | Fibra: 7.83g | Azucre: 2.23g | Vitamina A: 19791.46IU | Vitamina C: 123.14mg | Calcio: 344.5mg | Ferro: 6.5mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio