Chulas

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 16/12/2003

Como facer unhas chulas doces

Ingredientes

Servings 8 persoas


  • 2 ovo
  • 170 g fariña
  • ½ vaso leite
  • 50 g azucre
  • aceite de oliva para fritir
  • 1 cda azucre para empoar

Nutrición

Calorías: 150kcal | Carbohidratos: 25g | Proteínas: 4g | Fat: 3g | Graxa saturada: 1g | Graxa poliinsaturada: 0.5g | Graxa monoinsaturada: 2g | Colesterol: 54mg | Sodio: 23mg | Potasio: 58mg | Fibra: 1g | Azucre: 9g | Vitamina A: 15IU | Calcio: 20mg | Ferro: 1.3mg

Instrucións paso a paso

  • Bátense os ovos co azucre.
  • Engádese o leite, mesturando ben, e vai incorporándose a fariña, sen deixar de bater ata conseguir unha masa semilíquida.
  • Vánse botando pequenas cantidades de masa nunha tixola con abundante aceite quente, fritíndoas ata que estean douradas.
  • Sácanse e escóanse nun papel de cociña para quitar o exceso de graxa e empóanse con azucre.
  • Utilizando unha culler (sopeira) como medida para botar a masa na tixola, con estas cantidades saen unhas 40 chulas.
Chulas
Chulas

Como facer unhas chulas doces

Ingredientes

Servings 8 persoas


  • 2 ovo
  • 170 g fariña
  • ½ vaso leite
  • 50 g azucre
  • aceite de oliva para fritir
  • 1 cda azucre para empoar

Instrucións paso a paso

  • Bátense os ovos co azucre.
  • Engádese o leite, mesturando ben, e vai incorporándose a fariña, sen deixar de bater ata conseguir unha masa semilíquida.
  • Vánse botando pequenas cantidades de masa nunha tixola con abundante aceite quente, fritíndoas ata que estean douradas.
  • Sácanse e escóanse nun papel de cociña para quitar o exceso de graxa e empóanse con azucre.
  • Utilizando unha culler (sopeira) como medida para botar a masa na tixola, con estas cantidades saen unhas 40 chulas.
Chulas
Información nutricional
Chulas
Cantidade por ración
Calorías 150 Calorías da graxa 27
% valor diario*
Fat 3g5%
Graxa saturada 1g5%
Graxa poliinsaturada 0.5g
Graxa monoinsaturada 2g
Colesterol 54mg18%
Sodio 23mg1%
Potasio 58mg2%
Carbohidratos 25g8%
Fibra 1g4%
Azucre 9g10%
Proteínas 4g8%
Vitamina A 15IU0%
Calcio 20mg2%
Ferro 1.3mg7%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.