Orellas de Entroido

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 25/12/2001

Como facer, paso a paso, orellas de Entroido. Unha receita típica de Galicia e do Entroido

Ingredientes

Servings 10 persoas


  • 500 g fariña
  • 100 g azucre
  • 50 g manteiga fundida
  • ½ vaso leite
  • 3 ovo
  • 1 chorriño anís
  • extracto de limón (unhas pingas)

Nutrición

Calorías: 365kcal | Carbohidratos: 61g | Proteínas: 9g | Fat: 8g | Graxa saturada: 4g | Graxa poliinsaturada: 1g | Graxa monoinsaturada: 2g | Colesterol: 87mg | Sodio: 30mg | Potasio: 113mg | Fibra: 2g | Azucre: 13g | Vitamina A: 200IU | Calcio: 40mg | Ferro: 3.2mg

Instrucións paso a paso

  • Nun bol bótanse tódolos ingredientes. Mestúranse ben ata que a masa se despegue das paredes.
  • Pásase a unha superficie enfariñada, e trabállase ben.
  • Déixase repousar unha media hora.
  • Estírase a masa moi fina e córtase en anacos (do xeito e tamaño que queiramos) que se friten en aceite.
  • Escóanse ben e empóanse con azucre
Orejas de Carnaval
Orellas de Entroido

Como facer, paso a paso, orellas de Entroido. Unha receita típica de Galicia e do Entroido

Ingredientes

Servings 10 persoas


  • 500 g fariña
  • 100 g azucre
  • 50 g manteiga fundida
  • ½ vaso leite
  • 3 ovo
  • 1 chorriño anís
  • extracto de limón (unhas pingas)

Instrucións paso a paso

  • Nun bol bótanse tódolos ingredientes. Mestúranse ben ata que a masa se despegue das paredes.
  • Pásase a unha superficie enfariñada, e trabállase ben.
  • Déixase repousar unha media hora.
  • Estírase a masa moi fina e córtase en anacos (do xeito e tamaño que queiramos) que se friten en aceite.
  • Escóanse ben e empóanse con azucre
Orejas de Carnaval
Información nutricional
Orellas de Entroido
Cantidade por ración
Calorías 365 Calorías da graxa 72
% valor diario*
Fat 8g12%
Graxa saturada 4g20%
Graxa poliinsaturada 1g
Graxa monoinsaturada 2g
Colesterol 87mg29%
Sodio 30mg1%
Potasio 113mg3%
Carbohidratos 61g20%
Fibra 2g8%
Azucre 13g14%
Proteínas 9g18%
Vitamina A 200IU4%
Calcio 40mg4%
Ferro 3.2mg18%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.