Flores de Entroido

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 26/02/2017

Como preparar unhas flores de Entroido, unha receita típica e tradicional de Galicia

Ingredientes

Servings 10 persoas


  • 150 g fariña
  • 250 ml leite
  • 1 ovo
  • 2 cda anís
  • 1 cdña sal
  • aceite de xirasol para fritir

Nutrición

Calorías: 109kcal | Carbohidratos: 13g | Proteínas: 3g | Fat: 4g | Graxa saturada: 1g | Graxa poliinsaturada: 2g | Graxa monoinsaturada: 1g | Colesterol: 27mg | Sodio: 251mg | Potasio: 60mg | Fibra: 0.4g | Azucre: 1g | Vitamina A: 50IU | Calcio: 30mg | Ferro: 0.7mg

Instrucións paso a paso

  • Cunhas variñas ou un batedor, mesturar todos os ingredientes, agás o aceite, ata obter unha pasta bastante líquida.
  • Quentar o aceite, abundante, e meter dentro o molde.
  • Cando o molde estea quente, metelo na pasta. Ollo! non metelo completamente, deixar sen mollar a parte superior para que a flor poida desprenderse.
  • Meter o molde untado coa pasta no aceite e deixalo ata que a flor se desprenda o que, normalmente, ocorre axiña.
  • Agardar ata que a flor estea dourada por ambos os dous lados e retirala a un papel absorbente para retirar o exceso de aceite.
  • Empoar con azucre.
  • Repetir esta operación para cada flor, sendo moi importante quentar o molde todas as veces.
Flores de Carnaval
Flores de Entroido

Como preparar unhas flores de Entroido, unha receita típica e tradicional de Galicia

Ingredientes

Servings 10 persoas


  • 150 g fariña
  • 250 ml leite
  • 1 ovo
  • 2 cda anís
  • 1 cdña sal
  • aceite de xirasol para fritir

Instrucións paso a paso

  • Cunhas variñas ou un batedor, mesturar todos os ingredientes, agás o aceite, ata obter unha pasta bastante líquida.
  • Quentar o aceite, abundante, e meter dentro o molde.
  • Cando o molde estea quente, metelo na pasta. Ollo! non metelo completamente, deixar sen mollar a parte superior para que a flor poida desprenderse.
  • Meter o molde untado coa pasta no aceite e deixalo ata que a flor se desprenda o que, normalmente, ocorre axiña.
  • Agardar ata que a flor estea dourada por ambos os dous lados e retirala a un papel absorbente para retirar o exceso de aceite.
  • Empoar con azucre.
  • Repetir esta operación para cada flor, sendo moi importante quentar o molde todas as veces.
Flores de Carnaval
Información nutricional
Flores de Entroido
Cantidade por ración
Calorías 109 Calorías da graxa 36
% valor diario*
Fat 4g6%
Graxa saturada 1g5%
Graxa poliinsaturada 2g
Graxa monoinsaturada 1g
Colesterol 27mg9%
Sodio 251mg10%
Potasio 60mg2%
Carbohidratos 13g4%
Fibra 0.4g2%
Azucre 1g1%
Proteínas 3g6%
Vitamina A 50IU1%
Calcio 30mg3%
Ferro 0.7mg4%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.