Flores de Entroido

Flores de Entroido

Prato: Sobremesa
Cociña: Galega
Keyword: sobremesas
Calorías: 76.14kcal

Preparación: 25 minutes
Tempo de cocción: 45 minutes
Total Time: 1 hour 10 minutes
Como facer flores de Entroido, unha receita típica e tradicional de Galicia.
Persoas 10 persoas

Ingredientes

  • 150 g fariña
  • 250 ml leite
  • 1 ovo
  • 2 cda anís
  • 1 cdiña sal
  • aceite de xirasol para fritir

Instrucións paso a paso

  • Cunhas variñas ou un batedor, mesturar todos os ingredientes, agás o aceite, ata obter unha pasta bastante líquida.
  • Quentar o aceite, abundante, e meter dentro o molde.
  • Cando o molde estea quente, metelo na pasta. Ollo! non metelo completamente, deixar sen mollar a parte superior para que a flor poida desprenderse.
  • Meter o molde untado coa pasta no aceite e deixalo ata que a flor se desprenda o que, normalmente, ocorre axiña.
  • Agardar ata que a flor estea dourada por ambos os dous lados e retirala a un papel absorbente para retirar o exceso de aceite.
  • Empoar con azucre.
  • Repetir esta operación para cada flor, sendo moi importante quentar o molde cada vez.

Nutrición

Calorías: 76.14kcal | Carbohidratos: 12.68g | Proteínas: 2.89g | Graxa: 1.38g | Graxa saturada: 0.63g | Graxa trans: 0.01g | Colesterol: 18.87mg | Sodio: 249.85mg | Potasio: 55.17mg | Fibra: 0.4g | Azucre: 1.32g | Vitamina A: 64.26IU | Calcio: 33.11mg | Ferro: 0.78mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio