Albóndegas de grelos ao allo

Albóndegas de grelos ao allo

Prato: Acompañamento, Aperitivo
Cociña: Galega
Keyword: allo, grelos, patacas
Calorías: 213.27kcal

Preparación: 20 minutes
Tempo de cocción: 40 minutes
Total Time: 1 hour
Persoas 2 persoas

Ingredientes

  • 250 g grelos
  • 250 g pataca
  • 2 dente allo
  • fariña
  • aceite de oliva
  • 1 cdiña sal

Instrucións paso a paso

  • Cocer as patacas enteiras e os grelos en auga con sal
  • Escoar ben os grelos e picalos moi miúdos.
  • Pasar as patacas polo pasapurés ata formar un pure bastante espeso.
  • Mesturar ben os grelos con este puré. Se quedase demasiado espeso pódese engadir un pouco do caldo de cociñar os grelos. Deixar arrefriar.
  • Coa axuda dunha culler formar boliñas coa pasta, pasalas por fariña e douralas nun pouco de aceite.
  • Escoar e poñelas nunha cazola de barro ou no prato ou fonte no que se van servir.
  • No mesmo aceite dourar os allos fileteados e botar esta allada por encima das albóndegas. Servir quente.

Nutrición

Calorías: 213.27kcal | Carbohidratos: 33.95g | Proteínas: 4.85g | Graxa: 7.53g | Graxa saturada: 1.09g | Sodio: 1220.63mg | Potasio: 904.59mg | Fibra: 6.87g | Azucre: 2.01g | Vitamina A: 14486.34IU | Vitamina C: 99.94mg | Calcio: 255.66mg | Ferro: 2.59mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio