Albóndegas de grelos ao allo

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 10/03/2008

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 250 g grelo
  • 250 g pataca
  • 2 dente de allo
  • fariña
  • aceite de oliva
  • 1 cdña sal

Nutrición

Calorías: 258kcal | Carbohidratos: 25g | Proteínas: 6g | Fat: 13g | Graxa saturada: 2g | Graxa poliinsaturada: 2g | Graxa monoinsaturada: 9g | Colesterol: 0.1mg | Sodio: 983mg | Potasio: 518mg | Fibra: 6g | Azucre: 2g | Vitamina C: 1.7mg | Calcio: 1mg | Ferro: 0.4mg

Instrucións paso a paso

  • Cocer as patacas enteiras e os grelos en auga con sal.
  • Escoar ben os grelos e picalos moi miúdos.
  • Pasar as patacas polo pasapurés ata formar un pure bastante espeso.
  • Mesturar ben os grelos con este puré. Se quedase demasiado espeso pode engadirse un pouco de caldo de cocer os grelos. Deixar arrefriar.
  • Coa axuda dunha culler formar boliñas coa pasta, pasalas por fariña e douralas nun pouco de aceite.
  • Escoar e poñelas nunha cazola de barro ou no prato ou fonte no que se van servir.
  • No mesmo aceite dourar os allos fileteados e botar esta allada por encima das albóndegas. Servir quente.
Albóndegas de grelos ao allo

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 250 g grelo
  • 250 g pataca
  • 2 dente de allo
  • fariña
  • aceite de oliva
  • 1 cdña sal

Instrucións paso a paso

  • Cocer as patacas enteiras e os grelos en auga con sal.
  • Escoar ben os grelos e picalos moi miúdos.
  • Pasar as patacas polo pasapurés ata formar un pure bastante espeso.
  • Mesturar ben os grelos con este puré. Se quedase demasiado espeso pode engadirse un pouco de caldo de cocer os grelos. Deixar arrefriar.
  • Coa axuda dunha culler formar boliñas coa pasta, pasalas por fariña e douralas nun pouco de aceite.
  • Escoar e poñelas nunha cazola de barro ou no prato ou fonte no que se van servir.
  • No mesmo aceite dourar os allos fileteados e botar esta allada por encima das albóndegas. Servir quente.
Información nutricional
Albóndegas de grelos ao allo
Cantidade por ración
Calorías 258 Calorías da graxa 117
% valor diario*
Fat 13g20%
Graxa saturada 2g10%
Graxa poliinsaturada 2g
Graxa monoinsaturada 9g
Colesterol 0.1mg0%
Sodio 983mg41%
Potasio 518mg15%
Carbohidratos 25g8%
Fibra 6g24%
Azucre 2g2%
Proteínas 6g12%
Vitamina C 1.7mg2%
Calcio 1mg0%
Ferro 0.4mg2%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.