Cabrito ou año ao forno

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 25/12/2001

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 1 kg año
  • 1 cebola
  • 1 copa viño branco
  • ½ copa brandy
  • 1 noz manteiga
  • 1 cda allo en po
  • 1 cdña tomiño
  • 4 cdña aceite de oliva
  • sal

Nutrición

Calorías: 642kcal | Carbohidratos: 5g | Proteínas: 45g | Fat: 46g | Graxa saturada: 17g | Graxa poliinsaturada: 4g | Graxa monoinsaturada: 22g | Colesterol: 203mg | Sodio: 715mg | Potasio: 851mg | Fibra: 1g | Azucre: 2g | Vitamina A: 100IU | Vitamina C: 3.3mg | Calcio: 10mg | Ferro: 0.5mg

Instrucións paso a paso

  • Colocar o cordeiro nunha bandexa de forno e sazonalo con sal de allo e tomiño por ambos os lados.
  • Engadir aceite de oliva e unha copa de viño branco.
  • Asar en forno prequentado a 200º, calor arriba e abaixo, durante 50 minutos ( aprox), regando de cando en vez e dándolle a volta a metade de tempo.
  • Despois dos 50 minutos, subir o forno a 250º, regar co brandy e poñer un taquiño de manteiga en cada porción de cordeiro.
  • Deixar no forno ata que estea dourado por ambos os lados.
Cabrito al horno
Cabrito ou año ao forno

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 1 kg año
  • 1 cebola
  • 1 copa viño branco
  • ½ copa brandy
  • 1 noz manteiga
  • 1 cda allo en po
  • 1 cdña tomiño
  • 4 cdña aceite de oliva
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Colocar o cordeiro nunha bandexa de forno e sazonalo con sal de allo e tomiño por ambos os lados.
  • Engadir aceite de oliva e unha copa de viño branco.
  • Asar en forno prequentado a 200º, calor arriba e abaixo, durante 50 minutos ( aprox), regando de cando en vez e dándolle a volta a metade de tempo.
  • Despois dos 50 minutos, subir o forno a 250º, regar co brandy e poñer un taquiño de manteiga en cada porción de cordeiro.
  • Deixar no forno ata que estea dourado por ambos os lados.
Cabrito al horno
Información nutricional
Cabrito ou año ao forno
Cantidade por ración
Calorías 642 Calorías da graxa 414
% valor diario*
Fat 46g71%
Graxa saturada 17g85%
Graxa poliinsaturada 4g
Graxa monoinsaturada 22g
Colesterol 203mg68%
Sodio 715mg30%
Potasio 851mg24%
Carbohidratos 5g2%
Fibra 1g4%
Azucre 2g2%
Proteínas 45g90%
Vitamina A 100IU2%
Vitamina C 3.3mg4%
Calcio 10mg1%
Ferro 0.5mg3%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.