Cabrito ou año ao forno

Cabrito ou año ao forno

Prato: Prato principal
Cociña: Española
Keyword: año, cabrito, forno
Calorías: 840.43kcal

Preparación: 10 minutes
Tempo de cocción: 1 hour 30 minutes
Total Time: 1 hour 40 minutes
Persoas 4 persoas

Ingredientes

  • 1 kg año
  • 1 copa viño branco
  • ½ copa brandy
  • 1 noz manteiga
  • 1 cda allo en po
  • 1 cda tomiño
  • 4 cda aceite de oliva
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Colocar o año nunha bandexa de forno e sazonalo con sal de allo e tomiño por ambos os lados
  • Engadir aceite de oliva e un copa de viño branco.
  • Asar no forno prequentado a 200º, calor arriba e abaixo, durante 50 minutos (aprox.), regando de cando en vez e dándolle a volta á metade do tempo.
  • Despois de 50 minutos, subir o forno a 250º, regar co brandy e poñer un anaquiño de manteiga sobre cada porción de año.
  • Deixar no forno ata que estean dourados por ambos os lados.

Nutrición

Calorías: 840.43kcal | Carbohidratos: 2.1g | Proteínas: 41.82g | Graxa: 72.82g | Graxa saturada: 27.57g | Graxa trans: 0.01g | Colesterol: 183.04mg | Sodio: 151.33mg | Potasio: 587.38mg | Fibra: 0.55g | Azucre: 0.07g | Vitamina A: 44.25IU | Vitamina C: 0.53mg | Calcio: 60.7mg | Ferro: 5.3mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio