Albóndegas en salsa

Albóndegas en salsa

Prato: Prato principal
Cociña: Española
Keyword: carne
Calorías: 711.35kcal

Preparación: 1 hour
Tempo de cocción: 40 minutes
Total Time: 1 hour 40 minutes
Persoas 2 persoas

Ingredientes

  • 200 g carne de tenreira
  • 200 g carne de porco
  • 3 dente allo
  • 2 cebola pequenas
  • 2 ovo
  • leite
  • fariña
  • pan relado
  • perexil picado
  • 1 cenoria
  • 1 pemento encarnado
  • 3 tomate
  • viño branco
  • ourego seco
  • sal
  • azucre
  • aceite de oliva

Instrucións paso a paso

  • Para preparar as albóndegas faise un picadiño coas carnes, 1 cebola, 1 dente de allo, o pirixel picado, os 2 ovos, un chorriño de leite e pan relado.
  • Envólvense en fariña, frítense e resérvanse.
  • Nunha tixola prepárase a salsa de cinco verduras: 1 pemento vermello, 1 cebola, 1 cenoria e 2 dentes de allo.
  • Antes de engadir os 3 tomates pelados e limpos de pepiñas, incorpórase unha cullerada de fariña, viño branco e sal e, xa cos tomates, unha pizca de azucre.
  • Déixanse cocer tódalas verduras 15 minutos e logo tritúranse e cóanse.
  • Na salsa resultante, que se condimenta con ourego, cócense as albóndegas de 20 a 25 minutos.
  • Sérvense acompañadas de patacas fritas ou de macarróns cocidos.

Nutrición

Calorías: 711.35kcal | Carbohidratos: 22.83g | Proteínas: 46.04g | Graxa: 47.39g | Graxa saturada: 14.38g | Graxa trans: 0.01g | Colesterol: 319.18mg | Sodio: 2558.64mg | Potasio: 1479.46mg | Fibra: 5.08g | Azucre: 11.91g | Vitamina A: 2665.2IU | Vitamina C: 45.45mg | Calcio: 143.27mg | Ferro: 4.05mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio