Bonito en escabeche

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 25/12/2001

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 500 g bonito
  • 5 dente de allo
  • 3 follas loureiro
  • aceite de oliva
  • vinagre
  • 1 cdña pemento doce
  • sal

Nutrición

Calorías: 511kcal | Carbohidratos: 4g | Proteínas: 59g | Fat: 28g | Graxa saturada: 4g | Graxa poliinsaturada: 4g | Graxa monoinsaturada: 19g | Colesterol: 113mg | Sodio: 1259mg | Potasio: 1202mg | Fibra: 1g | Azucre: 0.3g | Vitamina A: 1350IU | Vitamina C: 10.7mg | Calcio: 60mg | Ferro: 2.7mg

Instrucións paso a paso

  • Sazónase o bonito e pónse nunha pota ou cazola de barro.
  • Engádense os dentes de allo, as follas de loureiro e o pemento, e cúbrese con aceite e vinagre nunha proporción de dúas partes de aceite por unha de vinagre.
  • Déixase cocer de 15 a 20 minutos, dependendo do grosor dos anacos.
Bonito en escabeche

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 500 g bonito
  • 5 dente de allo
  • 3 follas loureiro
  • aceite de oliva
  • vinagre
  • 1 cdña pemento doce
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Sazónase o bonito e pónse nunha pota ou cazola de barro.
  • Engádense os dentes de allo, as follas de loureiro e o pemento, e cúbrese con aceite e vinagre nunha proporción de dúas partes de aceite por unha de vinagre.
  • Déixase cocer de 15 a 20 minutos, dependendo do grosor dos anacos.
Información nutricional
Bonito en escabeche
Cantidade por ración
Calorías 511 Calorías da graxa 252
% valor diario*
Fat 28g43%
Graxa saturada 4g20%
Graxa poliinsaturada 4g
Graxa monoinsaturada 19g
Colesterol 113mg38%
Sodio 1259mg52%
Potasio 1202mg34%
Carbohidratos 4g1%
Fibra 1g4%
Azucre 0.3g0%
Proteínas 59g118%
Vitamina A 1350IU27%
Vitamina C 10.7mg13%
Calcio 60mg6%
Ferro 2.7mg15%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.