Anchoas en picaracha

Publicada por Miguel o 05/06/17

Ingredientes

Servings 3 persoas


  • 600 g anchoa
  • 1 dente de allo
  • aceite de oliva virxe extra
  • 300 g pemento morrón
  • 300 g salsa de tomate e cebola
  • sal

Nutrición

Calorías: 632kcal | Carbohidratos: 14g | Proteínas: 60g | Fat: 37g | Graxa saturada: 7g | Graxa poliinsaturada: 7g | Graxa monoinsaturada: 20g | Colesterol: 170mg | Sodio: 8125mg | Potasio: 1674mg | Fibra: 4g | Azucre: 8g | Vitamina A: 3600IU | Vitamina C: 280.5mg | Calcio: 480mg | Ferro: 10.6mg

Instrucións paso a paso

  • Poñer as anchoas cubertas con abundante sal gordo nun recipiente con tapa e deixalas no frigorífico ata o día seguinte.
  • Lavar ben as anchoas para lles quitar o sal.
  • Lavar o recipiente, volver meter nel as anchoas, cubrir de auga e deixar unha hora en remollo para previr calquera exceso de sal.
  • Mentres, filetear o allo e poñelo a sofrixir en aceite de oliva virxe extra.
  • Trocear os pementos morróns e engadilos aos allos, deixando confeitar a lume medio.
  • Escoar ben o peixe e dispoñelo nunha tarteira ampla.
  • Poñer os pementos e os allos sobre as anchoas.
  • Cubrir coa salsa de tomate, que ha ser ben espesa porque o peixe soltará máis auga.
  • Enfornar durante 5 minutos a 200ºC.
Picaracha de anchoas
Anchoas en picaracha

Ingredientes

Servings 3 persoas


  • 600 g anchoa
  • 1 dente de allo
  • aceite de oliva virxe extra
  • 300 g pemento morrón
  • 300 g salsa de tomate e cebola
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Poñer as anchoas cubertas con abundante sal gordo nun recipiente con tapa e deixalas no frigorífico ata o día seguinte.
  • Lavar ben as anchoas para lles quitar o sal.
  • Lavar o recipiente, volver meter nel as anchoas, cubrir de auga e deixar unha hora en remollo para previr calquera exceso de sal.
  • Mentres, filetear o allo e poñelo a sofrixir en aceite de oliva virxe extra.
  • Trocear os pementos morróns e engadilos aos allos, deixando confeitar a lume medio.
  • Escoar ben o peixe e dispoñelo nunha tarteira ampla.
  • Poñer os pementos e os allos sobre as anchoas.
  • Cubrir coa salsa de tomate, que ha ser ben espesa porque o peixe soltará máis auga.
  • Enfornar durante 5 minutos a 200ºC.
Picaracha de anchoas
Información nutricional
Anchoas en picaracha
Cantidade por ración
Calorías 632 Calorías da graxa 333
% valor diario*
Fat 37g57%
Graxa saturada 7g35%
Graxa poliinsaturada 7g
Graxa monoinsaturada 20g
Colesterol 170mg57%
Sodio 8125mg339%
Potasio 1674mg48%
Carbohidratos 14g5%
Fibra 4g16%
Azucre 8g9%
Proteínas 60g120%
Vitamina A 3600IU72%
Vitamina C 280.5mg340%
Calcio 480mg48%
Ferro 10.6mg59%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.