Anchoas en picaracha

Anchoas en picaracha

Prato: Prato principal, Primeiro prato
Cociña: Galega
Keyword: peixe
Calorías: 591.26kcal

Preparación: 1 day
Tempo de cocción: 10 minutes
Total Time: 1 day 10 minutes
Persoas 3 persoas

Ingredientes

  • 600 g anchoa
  • 1 dente allo
  • aceite de oliva virxe extra
  • 300 g pemento morrón
  • 300 g salsa de tomate e cebola
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Poñer as anchoas cubertas con abundante sal gordo nun recipiente con tapa e deixalas no frigorífico ata o día seguinte.
  • Lavar ben as anchoas para lles quitar o sal.
  • Lavar o recipiente, volver meter nel as anchoas.
  • Cubrir de auga e deixar unha hora en remollo para previr calquera exceso de sal.
  • Mentres, filetear o allo e poñelo a sofrixir en aceite de oliva virxe extra.
  • Trocear os pementos morróns e engadilos aos allos, deixando confeitar a lume medio.
  • Escoar ben o peixe e dispoñelo nunha tarteira ampla.
  • Poñer os pementos e os allos sobre as anchoas.
  • Cubrir coa salsa de tomate, que ha ser ben espesa porque o peixe soltará máis auga.
  • Enfornar durante 5 minutos a 200ºC.

Nutrición

Calorías: 591.26kcal | Carbohidratos: 10.59g | Proteínas: 60.22g | Graxa: 33.9g | Graxa saturada: 6.41g | Colesterol: 170mg | Sodio: 9037.08mg | Potasio: 1578.72mg | Fibra: 3.41g | Azucre: 6.96g | Vitamina A: 3168.03IU | Vitamina C: 92mg | Calcio: 484.46mg | Ferro: 12.06mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio