Empanada de atún (masa con leite)

Empanada de atún (masa con leite)

Prato: Aperitivo, Primeiro prato
Cociña: Galega
Keyword: atún, empanada
Calorías: 794.75kcal

Preparación: 2 hours
Tempo de cocción: 30 minutes
Total Time: 2 hours 30 minutes
A receita da empanada galega é moi variada, e neste caso empregamos unha masa que leva unha parte de leite. É unha masa con fermento, polo que é necesario deixala repousar para que levede.
Para facela, ademais, utilizamos unha Thermomix. Se non se ten Thermomix, ou unha máquina amasadora, e temos que facer a masa á man, convén non esquecer quentar os líquidos co fermento antes de os mesturar coa fariña.
Persoas 4 persoas

Ingredientes

Recheo

  • 240 g atún en aceite de oliva
  • 2 cebola
  • 1 pemento encarnado

Masa

  • 130 g auga
  • 50 g leite
  • 100 g aceite de oliva virxe extra de facer o sofrito
  • 20 g fermento de panadaría
  • 500 g fariña forte
  • 1 cdiña sal

Instrucións paso a paso

Recheo

  • Cortar á xuliana as cebolas e o pemento.
  • Quentar aeite de oliva virxe extra, 4 ou 5 culleradas, e sofrixir a cebola e o pemento.
  • Escoar o rustrido e reservar o aceite (vai utilizarse para facer a masa).
  • Mesturar o atún co rustrido e deixar repousar mentres facemos a masa.

Masa

  • Poñer no vaso da Thermomix 100 g de aceite de facer a zaragallada, 130 g de auga, 50 g de leite e 20 g de fermento.
  • Programa 90 segundos, 40º C, velocidade 3.
  • Logo, engadir 400 g de fariña forte e unha culleradiña de sal.
  • Programar 2 minutos a velocidade espiga.
  • Sacar a masa do vaso e traballar á man ata integrar 100 g máis de fariña.
  • Deixar repousar, tapada, durante 1 hora.

Empanada

  • Prequentar o forno a 200ºC
  • Dividir a masa en dúas metades e estendelas do tamaño da fonte a utilizar.
  • Poña unha das metades na fonte e, sobre ela, o recheo.
  • Tapar coa otra metade da masa. Selar os bordos e facer un buraco no centro.
  • Pintar con ovo batido e enfornar durante 30 minutos (200ºC)
  • Deixar arrefriar sobre unha reixa.

Nutrición

Calorías: 794.75kcal | Carbohidratos: 97.23g | Proteínas: 30.47g | Graxa: 30.64g | Graxa saturada: 4.78g | Colesterol: 24.05mg | Sodio: 618.86mg | Potasio: 436.99mg | Fibra: 4.63g | Azucre: 3.76g | Vitamina A: 2264.72IU | Vitamina C: 40.59mg | Calcio: 50.34mg | Ferro: 2.25mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio