Arroz con polo e verduras

Arroz con polo e verduras

Prato: Prato principal, Primeiro prato
Cociña: Española
Keyword: arroz, polo, vexetais
Calorías: 535.47kcal

Preparación: 30 minutes
Tempo de cocción: 30 minutes
Total Time: 1 hour
Persoas 4 persoas

Ingredientes

  • 2 coxa de polo sen ósos e sen pel
  • 240 g arroz
  • 2 dente allo
  • 1 cebola pequena
  • 3 feixón verde
  • 2 champiñón
  • 1 tomate relado
  • 1 sobre azafrán
  • 750 g auga
  • azucre
  • sal
  • aceite de oliva virxe extra
YouTube video

Instrucións paso a paso

  • Dourar o polo en aceite de oliva, retiralo e reservar.
  • No mesmo aceite ir engadindo os allos fileteados, a cebola picada e os feixóns verdes e os champiñóns troceados.
  • Cando as verduras estean a medio sofrixir, incorporar o tomate relado ao que engadimos un pouco de azucre e a mesma cantidade de sal.
  • O tomate desglasará o fondo da pota.
  • Tapar e deixar que se faga uns minutos.
  • Incorporar o arroz, refogalo, e logo o polo.
  • Engadir a auga, sal e un sobreciño de azafrán.
  • Cocer 17 minutos ou ata que evapore a auga.
  • Deixar repousar 5 minutos, tapado, antes de o servir.

Nutrición

Calorías: 535.47kcal | Carbohidratos: 51.82g | Proteínas: 20.48g | Graxa: 26.71g | Graxa saturada: 5.81g | Graxa trans: 0.08g | Colesterol: 92.61mg | Sodio: 1832.24mg | Potasio: 390.37mg | Fibra: 1.59g | Azucre: 2.03g | Vitamina A: 292.21IU | Vitamina C: 5.33mg | Calcio: 40.28mg | Ferro: 1.4mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio