Pa de año ao forno con patacas Hasselback

Pa de año ao forno con patacas Hasselback

Prato: Prato principal
Cociña: Española
Keyword: año, patacas
Calorías: 338.79kcal

Preparación: 25 minutes
Tempo de cocción: 1 hour 10 minutes
Total Time: 1 hour 35 minutes
Como gornición prepararemos unhas patacas Hasselback, que se enfornan xunto co año.
A receita das patacas Hasselback, procedente do restaurante sueco do mesmo nome, consiste en dar uns cortes profundos á pataca, sen chegar a cortala completamente, e aliñala ao gusto. O aliño penetra polos cortes e consegue unha textura crocante por fóra e tenra por dentro.
Persoas 4 persoas

Ingredientes

  • 1 pa de año 500 g
  • 2 pataca
  • ½ cebola
  • 4 cda aceite de oliva virxe extra
  • allo en po
  • tomiño
  • sal
  • ½ vaso viño branco
  • romeu
  • manteiga
  • 1 grolo brandy

Instrucións paso a paso

  • Sofrixir a cebola á xuliana en aceite de oliva.
  • Escoar, poñer sobre unha fonte de forno e reservar o aceite para regar a pa.
  • Adobar a pa con allo en po, tomiño e sal, e poñer sobre a cebola.
  • Regar co viño branco e o aceite reservado.
  • Preparar as patacas: poñelas, sen pelar, sobre unha lata de conserva vacía e cortar en rodas sen chegar abaixo de todo.
  • Colocar na fonte ao lado do año e aliñalas con aceite, sal, romeu e un anaco de manteiga.
  • Enfornar durante 30 minutos a 200ºC e darlle a volta á pa.
  • Logo de outros 30 minutos, tapar as patacas para que non se queimen, regar a pa cun pouco de brandy e colocarlle enriba uns anacos de manteiga.
  • Gratinar por ambos os dous lados.

Nutrición

Calorías: 338.79kcal | Carbohidratos: 22.45g | Proteínas: 13.53g | Graxa: 18.69g | Graxa saturada: 4.39g | Graxa trans: 0.12g | Colesterol: 42.89mg | Sodio: 1819.81mg | Potasio: 640.43mg | Fibra: 2.95g | Azucre: 1.75g | Vitamina A: 109.65IU | Vitamina C: 22.29mg | Calcio: 36.62mg | Ferro: 2.69mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio