Pa de año ao forno con patacas Hasselback

Publicada por Miguel o 26/05/17

Como gornición prepararemos unhas patacas Hasselback, que se enfornan xunto co año.

A receita das patacas Hasselback, procedente do restaurante sueco do mesmo nome, consiste en dar uns cortes profundos á pataca, sen chegar a cortala completamente, e aliñala ao gusto. O aliño penetra polos cortes e consegue unha textura crocante por fóra e tenra por dentro.

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 1 pa de año (500 g)
  • 2 pataca
  • ½ cebola
  • 4 cda aceite de oliva virxe extra
  • allo en po
  • tomiño
  • sal
  • ½ vaso viño branco
  • romeu
  • manteiga
  • 1 chupiño brandy

Nutrición

Calorías: 596kcal | Carbohidratos: 15g | Proteínas: 30g | Fat: 43g | Graxa saturada: 16g | Graxa poliinsaturada: 4g | Graxa monoinsaturada: 21g | Colesterol: 129mg | Sodio: 877mg | Potasio: 603mg | Fibra: 1g | Azucre: 2g | Vitamina A: 200IU | Vitamina C: 1.7mg | Calcio: 40mg | Ferro: 3.1mg

Instrucións paso a paso

  • Sofrixir a cebola á xuliana en aceite de oliva.
  • Escoar, poñer sobre unha fonte de forno e reservar o aceite para regar a pa.
  • Adobar a pa con allo en po, tomiño e sal, e poñer sobre a cebola.
  • Regar co viño branco e o aceite reservado.
  • Preparar as patacas: poñelas, sen pelar, sobre unha lata de conserva vacía e cortar en rodas sen chegar abaixo de todo.
  • Colocar na fonte ao lado do año e aliñalas con aceite, sal, romeu e un anaco de manteiga.
  • Enfornar durante 30 minutos a 200ºC e darlle a volta á pa.
  • Logo de outros 30 minutos, tapar as patacas para que non se queimen, regar a pa cun pouco de brandy e colocarlle enriba uns anacos de manteiga.
  • Gratinar por ambos os dous lados.
Paletilla de cordero al horno con patatas Hasselback
Pa de año ao forno con patacas Hasselback

Como gornición prepararemos unhas patacas Hasselback, que se enfornan xunto co año.

A receita das patacas Hasselback, procedente do restaurante sueco do mesmo nome, consiste en dar uns cortes profundos á pataca, sen chegar a cortala completamente, e aliñala ao gusto. O aliño penetra polos cortes e consegue unha textura crocante por fóra e tenra por dentro.

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 1 pa de año (500 g)
  • 2 pataca
  • ½ cebola
  • 4 cda aceite de oliva virxe extra
  • allo en po
  • tomiño
  • sal
  • ½ vaso viño branco
  • romeu
  • manteiga
  • 1 chupiño brandy

Instrucións paso a paso

  • Sofrixir a cebola á xuliana en aceite de oliva.
  • Escoar, poñer sobre unha fonte de forno e reservar o aceite para regar a pa.
  • Adobar a pa con allo en po, tomiño e sal, e poñer sobre a cebola.
  • Regar co viño branco e o aceite reservado.
  • Preparar as patacas: poñelas, sen pelar, sobre unha lata de conserva vacía e cortar en rodas sen chegar abaixo de todo.
  • Colocar na fonte ao lado do año e aliñalas con aceite, sal, romeu e un anaco de manteiga.
  • Enfornar durante 30 minutos a 200ºC e darlle a volta á pa.
  • Logo de outros 30 minutos, tapar as patacas para que non se queimen, regar a pa cun pouco de brandy e colocarlle enriba uns anacos de manteiga.
  • Gratinar por ambos os dous lados.
Paletilla de cordero al horno con patatas Hasselback
Información nutricional
Pa de año ao forno con patacas Hasselback
Cantidade por ración
Calorías 596 Calorías da graxa 387
% valor diario*
Fat 43g66%
Graxa saturada 16g80%
Graxa poliinsaturada 4g
Graxa monoinsaturada 21g
Colesterol 129mg43%
Sodio 877mg37%
Potasio 603mg17%
Carbohidratos 15g5%
Fibra 1g4%
Azucre 2g2%
Proteínas 30g60%
Vitamina A 200IU4%
Vitamina C 1.7mg2%
Calcio 40mg4%
Ferro 3.1mg17%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.