Arroz con berberechos e polo

Arroz con berberechos e polo

Prato: Prato principal
Cociña: Española
Keyword: arroz, berberechos, marisco, polo
Calorías: 462.77kcal

Preparación: 30 minutes
Tempo de cocción: 30 minutes
Total Time: 1 hour
Persoas 6 persoas

Ingredientes

  • 500 g berberecho
  • 500 g arroz
  • 500 g polo
  • 1 dente allo
  • 2 sobres azafrán
  • 1 l auga
  • sal
  • aceite de oliva

Instrucións paso a paso

  • Lavar os berberechos e deixalos a remollo durante 1 hora en auga con sal groso (así soltan a area que poidan ter). Logo dunha hora, escoar e lavalos de novo. Reservar.
  • Nun pouco de aceite de oliva, dourar o allo fileteado.
  • A continuación, engadir o polo picado aderezado con sal de allo e douralo.
  • Mentres, quentar o litro de auga e engadirlle os dous papeliños de azafrán.
  • Unha vez dourado o polo, incorporar o arroz e refogalo para que peche e quede solto unha vez cocido.
  • Engadir os berberechos e mesturar.
  • A continuación, engadir a auga quente co azafrán e salgar.
  • Cocer, tapado, ata que a auga se evapore completamente (uns 20 minutos)
  • Engadir os chícharos, escoados, tapar e deixar repousar 5 minutos.

Nutrición

Calorías: 462.77kcal | Carbohidratos: 67.4g | Proteínas: 15.1g | Graxa: 13.67g | Graxa saturada: 2.84g | Graxa trans: 0.04g | Colesterol: 30mg | Sodio: 40.77mg | Potasio: 174.08mg | Fibra: 1.09g | Azucre: 0.1g | Vitamina A: 56.22IU | Vitamina C: 0.82mg | Calcio: 37.49mg | Ferro: 3.1mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio