Arroz con berberechos e polo

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 16/06/2002

Ingredientes

Servings 6 persoas


  • 500 g berberecho
  • 500 g arroz
  • 500 g polo
  • 1 dente de allo
  • 2 sobreciños azafrán
  • 1 l auga
  • sal
  • aceite de oliva

Nutrición

Calorías: 551kcal | Carbohidratos: 69g | Proteínas: 36g | Fat: 14g | Graxa saturada: 3g | Graxa poliinsaturada: 3g | Graxa monoinsaturada: 6g | Colesterol: 111mg | Sodio: 898mg | Potasio: 574mg | Fibra: 2g | Azucre: 0.1g | Vitamina A: 0.2IU | Vitamina C: 0.3mg | Calcio: 0.4mg | Ferro: 0mg

Instrucións paso a paso

  • Lavar os berberechos e deixalos en remollo durante 1 hora con sal gordo (así soltan as areas que poidan ter). Logo dunha hora, escoar e lavalos de novo. Reservar.
  • Nun pouco de aceite de oliva, dourar o allo fileteado.
  • Logo, engadir o polo troceado e sazonado con sal de allo, e douralo.
  • Mentres, quentar o litro de auga e engadirlle os dous papeliños de azafrán.
  • Unha vez dourado o polo, incorporar o arroz e refogalo para que peche e quede solto unha vez cocido.
  • Engadir os berberechos e mesturar.
  • Botar a auga quente co azafrán e salgar.
  • Deixar cocer, tapado, ata que a auga se evapore totalmente (20 minutos aprox)
  • Engadir os chícharos, escoados, tapar e deixar repousar 5 minutos.
Arroz con berberechos y pollo
Arroz con berberechos e polo

Ingredientes

Servings 6 persoas


  • 500 g berberecho
  • 500 g arroz
  • 500 g polo
  • 1 dente de allo
  • 2 sobreciños azafrán
  • 1 l auga
  • sal
  • aceite de oliva

Instrucións paso a paso

  • Lavar os berberechos e deixalos en remollo durante 1 hora con sal gordo (así soltan as areas que poidan ter). Logo dunha hora, escoar e lavalos de novo. Reservar.
  • Nun pouco de aceite de oliva, dourar o allo fileteado.
  • Logo, engadir o polo troceado e sazonado con sal de allo, e douralo.
  • Mentres, quentar o litro de auga e engadirlle os dous papeliños de azafrán.
  • Unha vez dourado o polo, incorporar o arroz e refogalo para que peche e quede solto unha vez cocido.
  • Engadir os berberechos e mesturar.
  • Botar a auga quente co azafrán e salgar.
  • Deixar cocer, tapado, ata que a auga se evapore totalmente (20 minutos aprox)
  • Engadir os chícharos, escoados, tapar e deixar repousar 5 minutos.
Arroz con berberechos y pollo
Información nutricional
Arroz con berberechos e polo
Cantidade por ración
Calorías 551 Calorías da graxa 126
% valor diario*
Fat 14g22%
Graxa saturada 3g15%
Graxa poliinsaturada 3g
Graxa monoinsaturada 6g
Colesterol 111mg37%
Sodio 898mg37%
Potasio 574mg16%
Carbohidratos 69g23%
Fibra 2g8%
Azucre 0.1g0%
Proteínas 36g72%
Vitamina A 0.2IU0%
Vitamina C 0.3mg0%
Calcio 0.4mg0%
Ferro 0mg0%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.