Arroz con cigaliñas

Arroz con cigaliñas

Prato: Primeiro prato
Cociña: Española, Galega
Keyword: arroz, cigalas
Calorías: 654.38kcal

Preparación: 40 minutes
Tempo de cocción: 30 minutes
Total Time: 1 hour 10 minutes
Persoas 2 persoas

Ingredientes

  • 200 g arroz
  • ½ pemento encarnado troceado
  • 2 dente allo picado
  • ½ cebola picada
  • 500 g cigala pequenas
  • cogomelo troceadas
  • loureiro
  • perexil
  • cenoria
  • 3 tomate triturado
  • azucre
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Limpanse as cigalas, resérvanse as colas e coas cunchas e cabezas prepárase un caldo ao que lle engadimos unha folla de loureiro, media cenoria, perexil e un anaco de cebola.
  • Mentres, pícanse os allos e sofrítense xunto con media cebola picada, o pemento encarnado e as setas cortadas en tacos.
  • Logo, engádese o tomate triturado cunha pizca de azucre, o arroz, un pouco de pirixel picado e móllase co caldo que preparáramos coas cascas das cigalas na proporción correcta (600 cc. de caldo por 200 grs. de arroz).
  • Sazónase e a media cocción engándense as coliñas de cigalas, cortadas en dous ou tres anacos, según o tamaño
  • Unha vez evaporado o caldo, o arroz debería estar listo. Deixar repousar 2 ou 3 minutos.

Nutrición

Calorías: 654.38kcal | Carbohidratos: 95.61g | Proteínas: 53.84g | Graxa: 4.58g | Graxa saturada: 0.81g | Colesterol: 342.5mg | Sodio: 2603.43mg | Potasio: 1383.48mg | Fibra: 5.84g | Azucre: 8.93g | Vitamina A: 6809.85IU | Vitamina C: 68.71mg | Calcio: 198.47mg | Ferro: 4.66mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará

Scroll to Top