Arroz con cigaliñas

Publicada orixinalmente en lareira.net por Miguel o 27/01/2005

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 200 g arroz
  • ½ pemento encarnado troceado
  • 2 dente de allo picados
  • ½ cebola picada
  • 500 g cigala pequenas
  • cogomelo troceadas
  • loureiro
  • pirixel
  • cenoria
  • 3 tomate triturados
  • azucre
  • sal

Nutrición

Calorías: 678kcal | Carbohidratos: 100g | Proteínas: 60g | Fat: 3g | Graxa saturada: 1g | Graxa poliinsaturada: 1g | Graxa monoinsaturada: 1g | Colesterol: 178mg | Sodio: 2943mg | Potasio: 1504mg | Fibra: 6g | Azucre: 10g | Vitamina A: 6750IU | Vitamina C: 141.9mg | Calcio: 180mg | Ferro: 1.8mg

Instrucións paso a paso

  • Límpanse as cigalas, reservando as colas, e coas cáscaras e as cabezas prepárase un caldo ao que engadimos unha folla de loureiro, media cenoria, pirixel e media cebola.
  • Mentres, pícanse os allos e sofrítense xunto con media cebola picada, o pemento vermello e as setas cortadas en tacos.
  • Logo, engádese o tomate triturado cunha pizca de azucre, o arroz, un pouco de pirixel picado e móllase co caldo que preparáramos coas cáscaras das cigalas na proporción correcta (600 cc. de caldo por 200 grs. de arros).
  • Sazónase e a media cocción engándense as coliñas de cigalas, cortadas en dous ou tres anacos, según o tamaño
  • Unha vez evaporado o caldo, o arroz debería estar listo. Deixar repousar 2 ou 3 minutos.
Arroz con cigaliñas

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 200 g arroz
  • ½ pemento encarnado troceado
  • 2 dente de allo picados
  • ½ cebola picada
  • 500 g cigala pequenas
  • cogomelo troceadas
  • loureiro
  • pirixel
  • cenoria
  • 3 tomate triturados
  • azucre
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Límpanse as cigalas, reservando as colas, e coas cáscaras e as cabezas prepárase un caldo ao que engadimos unha folla de loureiro, media cenoria, pirixel e media cebola.
  • Mentres, pícanse os allos e sofrítense xunto con media cebola picada, o pemento vermello e as setas cortadas en tacos.
  • Logo, engádese o tomate triturado cunha pizca de azucre, o arroz, un pouco de pirixel picado e móllase co caldo que preparáramos coas cáscaras das cigalas na proporción correcta (600 cc. de caldo por 200 grs. de arros).
  • Sazónase e a media cocción engándense as coliñas de cigalas, cortadas en dous ou tres anacos, según o tamaño
  • Unha vez evaporado o caldo, o arroz debería estar listo. Deixar repousar 2 ou 3 minutos.
Información nutricional
Arroz con cigaliñas
Cantidade por ración
Calorías 678 Calorías da graxa 27
% valor diario*
Fat 3g5%
Graxa saturada 1g5%
Graxa poliinsaturada 1g
Graxa monoinsaturada 1g
Colesterol 178mg59%
Sodio 2943mg123%
Potasio 1504mg43%
Carbohidratos 100g33%
Fibra 6g24%
Azucre 10g11%
Proteínas 60g120%
Vitamina A 6750IU135%
Vitamina C 141.9mg172%
Calcio 180mg18%
Ferro 1.8mg10%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.