Pescada á galega

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 25/12/2001

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 4 toros pescada
  • 4 pataca
  • 1 cebola pequena
  • sal
  • 2 dente de allo
  • 1 cdña pemento doce
  • aceite de oliva
  • 100 g chícharo cocidos

Nutrición

Calorías: 229kcal | Carbohidratos: 21g | Proteínas: 15g | Fat: 9g | Graxa saturada: 1g | Graxa poliinsaturada: 1g | Graxa monoinsaturada: 5g | Colesterol: 67mg | Sodio: 762mg | Potasio: 689mg | Fibra: 3g | Azucre: 5g | Vitamina A: 650IU | Vitamina C: 2.5mg | Calcio: 4mg | Ferro: 0.4mg

Instrucións paso a paso

  • Cocer as patacas cortadas en rodas en auga con sal e a cebola.
  • Cando estean casi feitas (que falten 5 minutos aproximadamente) engádese a pescada.
  • Escóase todo cando estean listas as patacas, reservando un pouco de caldo.
  • Nunha tixola con aceite, fritir os allos fileteados ata que estean dourados.
  • Engadir entón o pemento doce, unha cullerada do caldo de cocer a pescada e uns chícharos cocidos.
  • Cubrir a pescada e as patacas con esta salsa
Pescada á galega

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 4 toros pescada
  • 4 pataca
  • 1 cebola pequena
  • sal
  • 2 dente de allo
  • 1 cdña pemento doce
  • aceite de oliva
  • 100 g chícharo cocidos

Instrucións paso a paso

  • Cocer as patacas cortadas en rodas en auga con sal e a cebola.
  • Cando estean casi feitas (que falten 5 minutos aproximadamente) engádese a pescada.
  • Escóase todo cando estean listas as patacas, reservando un pouco de caldo.
  • Nunha tixola con aceite, fritir os allos fileteados ata que estean dourados.
  • Engadir entón o pemento doce, unha cullerada do caldo de cocer a pescada e uns chícharos cocidos.
  • Cubrir a pescada e as patacas con esta salsa
Información nutricional
Pescada á galega
Cantidade por ración
Calorías 229 Calorías da graxa 81
% valor diario*
Fat 9g14%
Graxa saturada 1g5%
Graxa poliinsaturada 1g
Graxa monoinsaturada 5g
Colesterol 67mg22%
Sodio 762mg32%
Potasio 689mg20%
Carbohidratos 21g7%
Fibra 3g12%
Azucre 5g6%
Proteínas 15g30%
Vitamina A 650IU13%
Vitamina C 2.5mg3%
Calcio 4mg0%
Ferro 0.4mg2%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.