Espaguetes con raxo

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 25/12/2001

Ingredientes

Servings 3 persoas


  • 300 g raxo
  • 4 dente de allo
  • ½ chile
  • 250 g espaguete
  • auga
  • aceite de oliva
  • sal
  • queixo relado

Nutrición

Calorías: 575kcal | Carbohidratos: 28g | Proteínas: 25g | Fat: 41g | Graxa saturada: 15g | Graxa poliinsaturada: 3g | Graxa monoinsaturada: 20g | Colesterol: 84mg | Sodio: 1106mg | Potasio: 298mg | Fibra: 2g | Azucre: 1g | Vitamina A: 150IU | Vitamina C: 2.5mg | Calcio: 120mg | Ferro: 0.5mg

Instrucións paso a paso

  • Póñense a cocer os espaguetes en abundante auga fervendo con sal e un pouquiño de aceite.
  • Cando estean "al dente", escóanse, refréscanse e resérvanse.
  • Córtase o lombo en dados non moi grandes, adóbase co allo en pó e sálgase.
  • Filetéanse os allos.
  • Nunha tixola pónse o aceite a quentar e nel douranse os allos e a guindilla.
  • Incorpórase o lombo e frítese.
  • Cando estea feito o raxo, incorpóranse os espaguetis remexendo para que collan o gusto do aceite.
  • Sérvese quente e con queixo relado.
Espaguetis con raxo
Espaguetes con raxo

Ingredientes

Servings 3 persoas


  • 300 g raxo
  • 4 dente de allo
  • ½ chile
  • 250 g espaguete
  • auga
  • aceite de oliva
  • sal
  • queixo relado

Instrucións paso a paso

  • Póñense a cocer os espaguetes en abundante auga fervendo con sal e un pouquiño de aceite.
  • Cando estean "al dente", escóanse, refréscanse e resérvanse.
  • Córtase o lombo en dados non moi grandes, adóbase co allo en pó e sálgase.
  • Filetéanse os allos.
  • Nunha tixola pónse o aceite a quentar e nel douranse os allos e a guindilla.
  • Incorpórase o lombo e frítese.
  • Cando estea feito o raxo, incorpóranse os espaguetis remexendo para que collan o gusto do aceite.
  • Sérvese quente e con queixo relado.
Espaguetis con raxo
Información nutricional
Espaguetes con raxo
Cantidade por ración
Calorías 575 Calorías da graxa 369
% valor diario*
Fat 41g63%
Graxa saturada 15g75%
Graxa poliinsaturada 3g
Graxa monoinsaturada 20g
Colesterol 84mg28%
Sodio 1106mg46%
Potasio 298mg9%
Carbohidratos 28g9%
Fibra 2g8%
Azucre 1g1%
Proteínas 25g50%
Vitamina A 150IU3%
Vitamina C 2.5mg3%
Calcio 120mg12%
Ferro 0.5mg3%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.