Coello ao Ribeiro tinto

Publicada orixinalmente en lareira.net por Miguel o 25/12/2001

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 1 coello
  • 2 cebola
  • 2 follas loureiro
  • tomiño
  • ourego
  • 2 dente de allo picado
  • 1 vaso viño tinto Ribeiro
  • 1 copa brandy
  • aceite de oliva
  • sal

Nutrición

Calorías: 541kcal | Carbohidratos: 15g | Proteínas: 27g | Fat: 26g | Graxa saturada: 6g | Graxa poliinsaturada: 5g | Graxa monoinsaturada: 13g | Colesterol: 180mg | Sodio: 1289mg | Potasio: 1174mg | Fibra: 2g | Azucre: 5g | Vitamina A: 100IU | Vitamina C: 11.6mg | Calcio: 50mg | Ferro: 1.8mg

Instrucións paso a paso

  • O día anterior trocease o coello, reservando o fígado libre de fel, e sazónase.
  • Alíñase coa pementa, o allo picado, o tomiño e o ourego e cúbrese cun pouco de brandy e co ribeiro tinto.
  • Engádese ao aliño media cebola troceada e dúas follas de loureiro.
  • Ao día seguinte escóanse os trozos de coello e cóase o adobo, que se reserva.
  • Dourase en aceite ben quente o coello, retírase do lume e, nese mesmo aceite, a lume lento, refógase o resto da cebola cortada en xuliana.
  • Unha vez dourada a cebola incorpórase de novo o coello e cúbrese co caldo coado do adobo. Déixase cocer ate que estea tenro, engadíndolle, a media cocción, o fígado previamente machacado.
  • Pódese acompañar de arroz branco.
Coello ao Ribeiro tinto

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 1 coello
  • 2 cebola
  • 2 follas loureiro
  • tomiño
  • ourego
  • 2 dente de allo picado
  • 1 vaso viño tinto Ribeiro
  • 1 copa brandy
  • aceite de oliva
  • sal

Instrucións paso a paso

  • O día anterior trocease o coello, reservando o fígado libre de fel, e sazónase.
  • Alíñase coa pementa, o allo picado, o tomiño e o ourego e cúbrese cun pouco de brandy e co ribeiro tinto.
  • Engádese ao aliño media cebola troceada e dúas follas de loureiro.
  • Ao día seguinte escóanse os trozos de coello e cóase o adobo, que se reserva.
  • Dourase en aceite ben quente o coello, retírase do lume e, nese mesmo aceite, a lume lento, refógase o resto da cebola cortada en xuliana.
  • Unha vez dourada a cebola incorpórase de novo o coello e cúbrese co caldo coado do adobo. Déixase cocer ate que estea tenro, engadíndolle, a media cocción, o fígado previamente machacado.
  • Pódese acompañar de arroz branco.
Información nutricional
Coello ao Ribeiro tinto
Cantidade por ración
Calorías 541 Calorías da graxa 234
% valor diario*
Fat 26g40%
Graxa saturada 6g30%
Graxa poliinsaturada 5g
Graxa monoinsaturada 13g
Colesterol 180mg60%
Sodio 1289mg54%
Potasio 1174mg34%
Carbohidratos 15g5%
Fibra 2g8%
Azucre 5g6%
Proteínas 27g54%
Vitamina A 100IU2%
Vitamina C 11.6mg14%
Calcio 50mg5%
Ferro 1.8mg10%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.