Coello ao Ribeiro tinto

Coello ao Ribeiro tinto

Prato: Prato principal
Cociña: Española, Galega
Keyword: coello
Calorías: 654.3kcal

Preparación: 30 minutes
Tempo de cocción: 45 minutes
Total Time: 1 hour 15 minutes
Persoas 2 persoas

Ingredientes

  • 1 coello
  • 2 cebola
  • 2 follas loureiro
  • tomiño
  • ourego
  • 2 dente allo picado
  • 1 vaso viño tinto Ribeiro
  • 1 copa brandy
  • aceite de oliva
  • sal

Instrucións paso a paso

  • O día anterior trocease o coello, reservando o fígado libre de fel, e sazónase.
  • Alíñase coa pementa, o allo picado, o tomiño e o ourego e cúbrese cun pouco de brandy e co ribeiro tinto.
  • Engádese ao aliño media cebola troceada e dúas follas de loureiro.
  • Ao día seguinte escóanse os trozos de coello e cóase o adobo, que se reserva.
  • Dourase en aceite ben quente o coello, retírase do lume e, nese mesmo aceite, a lume lento, refógase o resto da cebola cortada en xuliana.
  • Unha vez dourada a cebola incorpórase de novo o coello e cúbrese co caldo coado do adobo.
  • Déixase cocer ate que estea tenro, engadíndolle, a media cocción, o fígado previamente machacado.
  • Pódese acompañar de arroz branco.

Nutrición

Calorías: 654.3kcal | Carbohidratos: 16.46g | Proteínas: 38.75g | Graxa: 7.8g | Graxa saturada: 1.78g | Colesterol: 137.7mg | Sodio: 2422.3mg | Potasio: 998.58mg | Fibra: 3.38g | Azucre: 5.5g | Vitamina A: 138.52IU | Vitamina C: 9.46mg | Calcio: 117.6mg | Ferro: 8.71mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio