Leite frito

Leite frito

Prato: Sobremesa
Cociña: Española
Keyword: sobremesas
Calorías: 346.03kcal

Preparación: 15 minutes
Tempo de cocción: 40 minutes
2 hours
Total Time: 2 hours 55 minutes
Persoas 4 persoas

Ingredientes

  • ½ l leite
  • 120 g azucre
  • 80 g fariña
  • 2 xema
  • 1 rama canela
  • fariña para rebozar
  • ovo para rebozar
  • aceite de oliva fritir

Instrucións paso a paso

  • Nun cazo, poñer a quentar o leite co pau de canela ata que ferva.
  • Noutro recipiente mesturar o azucre coa fariña e as 2 xemas.
  • Cando o leite rompa a ferver, botalo sobre esta mestura, despacio e remexedo.
  • Poñer de novo ao lume lento e deixar que coza, sen deixar de remexer, ata que espese. Verquer nunha fonte rectangular un pouco fonda e deixar arrefriar.
  • Unha vez fría e callada a pasta, cortar en anacos rectangulares, pasalos por fariña e ovo batido e fritilos en abundante aceite quente
  • Servir empoados con azucre e canela.

Nutrición

Calorías: 346.03kcal | Carbohidratos: 53.77g | Proteínas: 8.77g | Graxa: 10.94g | Graxa saturada: 3.96g | Graxa trans: 0.01g | Colesterol: 140.06mg | Sodio: 72.21mg | Potasio: 215.19mg | Fibra: 1.06g | Azucre: 36.41g | Vitamina A: 378.95IU | Vitamina C: 0.03mg | Calcio: 169.92mg | Ferro: 1.56mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio