Leite frito

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 17/10/2003

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • ½ l leite
  • 120 g azucre
  • 80 g fariña
  • 2 xema de ovo
  • 1 rama canela
  • fariña para rebozar
  • ovo para rebozar
  • aceite de oliva para freír

Nutrición

Calorías: 388kcal | Carbohidratos: 56g | Proteínas: 9g | Fat: 14g | Graxa saturada: 4g | Graxa poliinsaturada: 2g | Graxa monoinsaturada: 7g | Colesterol: 158mg | Sodio: 72mg | Potasio: 235mg | Fibra: 1g | Azucre: 37g | Vitamina A: 250IU | Vitamina C: 0.3mg | Calcio: 170mg | Ferro: 2mg

Instrucións paso a paso

  • Nun cazo, poñer a quentar o leite co pau de canela ata que ferva.
  • Noutro recipiente mesturar o azucre coa fariña e as 2 xemas.
  • Cando o leite rompa a ferver, botalo sobre esta mestura, despacio e remexedo.
  • Poñer de novo ao lume lento e deixar que coza, sen deixar de remexer, ata que espese. Verquer nunha fonte rectangular un pouco fonda e deixar arrefriar.
  • Unha vez fría e callada a pasta, cortar en anacos rectangulares, pasalos por fariña e ovo batido e fritilos en abundante aceite quente
  • Servir empoados con azucre e canela.
Leite frito

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • ½ l leite
  • 120 g azucre
  • 80 g fariña
  • 2 xema de ovo
  • 1 rama canela
  • fariña para rebozar
  • ovo para rebozar
  • aceite de oliva para freír

Instrucións paso a paso

  • Nun cazo, poñer a quentar o leite co pau de canela ata que ferva.
  • Noutro recipiente mesturar o azucre coa fariña e as 2 xemas.
  • Cando o leite rompa a ferver, botalo sobre esta mestura, despacio e remexedo.
  • Poñer de novo ao lume lento e deixar que coza, sen deixar de remexer, ata que espese. Verquer nunha fonte rectangular un pouco fonda e deixar arrefriar.
  • Unha vez fría e callada a pasta, cortar en anacos rectangulares, pasalos por fariña e ovo batido e fritilos en abundante aceite quente
  • Servir empoados con azucre e canela.
Información nutricional
Leite frito
Cantidade por ración
Calorías 388 Calorías da graxa 126
% valor diario*
Fat 14g22%
Graxa saturada 4g20%
Graxa poliinsaturada 2g
Graxa monoinsaturada 7g
Colesterol 158mg53%
Sodio 72mg3%
Potasio 235mg7%
Carbohidratos 56g19%
Fibra 1g4%
Azucre 37g41%
Proteínas 9g18%
Vitamina A 250IU5%
Vitamina C 0.3mg0%
Calcio 170mg17%
Ferro 2mg11%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.