Leite frito

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta, o 17/10/2003

Leite frito

Ingredientes

4 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Leite frito
Cantidade por ración
Calorías 388 Calorías da graxa 126
% valor diario*
Graxa total 14g 22%
Graxas saturadas 4g 20%
Graxas poliinsaturadas 2g
Graxas monosaturadas 7g
Colesterol 158mg 53%
Sodio 72mg 3%
Potasio 235mg 7%
Carbohidratos totais 56g 19%
Fibra dietética 1g 4%
Azucres 37g
Proteínas 9g 18%
Vitamina A 5%
Vitamina C 0.4%
Calcio 17%
Ferro 11%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.

Ingredientes

4 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Leite frito
Cantidade por ración
Calorías 388 Calorías da graxa 126
% valor diario*
Graxa total 14g 22%
Graxas saturadas 4g 20%
Graxas poliinsaturadas 2g
Graxas monosaturadas 7g
Colesterol 158mg 53%
Sodio 72mg 3%
Potasio 235mg 7%
Carbohidratos totais 56g 19%
Fibra dietética 1g 4%
Azucres 37g
Proteínas 9g 18%
Vitamina A 5%
Vitamina C 0.4%
Calcio 17%
Ferro 11%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
  1. Nun cazo, poñer a quentar o leite co pau de canela ata que ferva.
  2. Noutro recipiente mesturar o azucre coa fariña e as 2 xemas.
  3. Cando o leite rompa a ferver, botalo sobre esta mestura, despacio e remexedo.
  4. Poñer de novo ao lume lento e deixar que coza, sen deixar de remexer, ata que espese. Verquer nunha fonte rectangular un pouco fonda e deixar arrefriar.
  5. Unha vez fría e callada a pasta, cortar en anacos rectangulares, pasalos por fariña e ovo batido e fritilos en abundante aceite quente
  6. Servir empoados con azucre e canela.

 

Deixa un comentario

Este sitio emprega Akismet para reducir o spam. Aprende como se procesan os datos dos teus comentarios.