Bacallau con garavanzos

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 16/11/2005

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 500 g bacallau
  • 400 g garavanzo cocidos, en conserva
  • 200 g pemento verde
  • 1 cebola
  • 4 tomate medianos
  • aceite de oliva
  • sal

Nutrición

Calorías: 578kcal | Carbohidratos: 64g | Proteínas: 44g | Fat: 13g | Graxa saturada: 1g | Graxa poliinsaturada: 4g | Graxa monoinsaturada: 7g | Colesterol: 54mg | Sodio: 2868mg | Potasio: 1499mg | Fibra: 16g | Azucre: 8g | Vitamina A: 800IU | Vitamina C: 71.8mg | Calcio: 80mg | Ferro: 1.4mg

Instrucións paso a paso

  • Picar a cebola e un dos pementos moi miudos, trocear o outro pemento en cadrados e poñer a sofritir no aceite. Sazonar.
  • Mentres, trocear tamén os tomates moi miudos (mellor pelados) e cando a cebola e os pementos estean case a punto, engadilos ao sofrito e sazonar.
  • Deixar facer ata que o sofrito estea listo e, de seguido, engadir o bacallau. Deixar facer 4 ou 5 minutos por cada lado (dependendo do grosor do anaco).
  • Cando estea listo o bacallau, retiralo, con coidado para que non se rompa, a un prato e reservar.
  • Incorporar os garavanzos e deixar quentar uns minutos xunto co sofrito para que tomen o gusto de este e do bacallau. Por último volver a incorporar o bacallau e servir.
Bacallau con garavanzos

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 500 g bacallau
  • 400 g garavanzo cocidos, en conserva
  • 200 g pemento verde
  • 1 cebola
  • 4 tomate medianos
  • aceite de oliva
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Picar a cebola e un dos pementos moi miudos, trocear o outro pemento en cadrados e poñer a sofritir no aceite. Sazonar.
  • Mentres, trocear tamén os tomates moi miudos (mellor pelados) e cando a cebola e os pementos estean case a punto, engadilos ao sofrito e sazonar.
  • Deixar facer ata que o sofrito estea listo e, de seguido, engadir o bacallau. Deixar facer 4 ou 5 minutos por cada lado (dependendo do grosor do anaco).
  • Cando estea listo o bacallau, retiralo, con coidado para que non se rompa, a un prato e reservar.
  • Incorporar os garavanzos e deixar quentar uns minutos xunto co sofrito para que tomen o gusto de este e do bacallau. Por último volver a incorporar o bacallau e servir.
Información nutricional
Bacallau con garavanzos
Cantidade por ración
Calorías 578 Calorías da graxa 117
% valor diario*
Fat 13g20%
Graxa saturada 1g5%
Graxa poliinsaturada 4g
Graxa monoinsaturada 7g
Colesterol 54mg18%
Sodio 2868mg120%
Potasio 1499mg43%
Carbohidratos 64g21%
Fibra 16g64%
Azucre 8g9%
Proteínas 44g88%
Vitamina A 800IU16%
Vitamina C 71.8mg87%
Calcio 80mg8%
Ferro 1.4mg8%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.