Flan de canela

Flan de canela

Prato: Sobremesa
Cociña: Española
Keyword: canela, flan
Calorías: 259.29kcal

Preparación: 15 minutes
Tempo de cocción: 50 minutes
Total Time: 1 hour 5 minutes
Persoas 5 persoas

Ingredientes

Para o caramelo:

  • 80 g azucre

Para o flan:

  • ½ l leite
  • 100 g azucre
  • codia de limón
  • 1 cdña canela en po
  • 2 paus canela en rama
  • 5 ovo

Instrucións paso a paso

  • Caramelizamos un molde cos 80 gramos. de azucre e reservamos.
  • Nun cazo mesturamos o leite, a metade do azucre, a corteza do limón e a canela en rama e cocémolo un par de minutos.
  • Retiramos a corteza de limón e a canela e engadimos os ovos batidos, previamente mesturados coa outra metade do azucre e a canela en po, con coidado e remexendo para que non callen coa calor.
  • Poñemos todo no molde e metémolo no forno quentado a 180ºC, ao baño María, durante 40-45 minutos. Deixar enfriar antes de desmoldar. Deixamos arrefriar antes de desmoldalo.

Nutrición

Calorías: 259.29kcal | Carbohidratos: 42.58g | Proteínas: 8g | Graxa: 6.89g | Graxa saturada: 3.06g | Graxa trans: 0.01g | Colesterol: 151.36mg | Sodio: 97.52mg | Potasio: 193.56mg | Fibra: 1g | Azucre: 41.17g | Vitamina A: 372.71IU | Vitamina C: 0.59mg | Calcio: 153.21mg | Ferro: 0.87mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará

Scroll to Top