Arroz con peixe sapo e gambas

Publicada orixinalmente en lareira.net por Miguel o 25/12/2001

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 230 g arroz
  • 250 g peixe sapo
  • 150 g gamba limpas
  • 2 dente de allo
  • 1 cebola
  • ½ pemento encarnado
  • ½ pemento verde
  • 120 g chícharo
  • 700 cc caldo de peixe
  • aceite de oliva virxe
  • azafrán
  • sal

Nutrición

Calorías: 811kcal | Carbohidratos: 111g | Proteínas: 47g | Fat: 17g | Graxa saturada: 3g | Graxa poliinsaturada: 3g | Graxa monoinsaturada: 10g | Colesterol: 176mg | Sodio: 1139mg | Potasio: 1127mg | Fibra: 7g | Azucre: 12g | Vitamina A: 750IU | Vitamina C: 84.2mg | Calcio: 40mg | Ferro: 0.9mg

Instrucións paso a paso

  • Nunha paella douranse as gambas con aceite de oliva virxe e resérvanse.
  • No mesmo aceite refóganse os pementos cortados en dados e a cebola picada moi fina.
  • Cando as verduras estean listas engádense os anacos de peixe sapo e o arroz e refóganse uns minutos, antes de regalos co caldo de peixe quente, que levará disoltas uns fíos de azafrán.
  • Un pouco antes de se facer completamente o arroz engádense os chícharos cocidos e as gambas reservadas.
  • Déixase repousar tapado uns minutos e sérvese.
Arroz con peixe sapo e gambas

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 230 g arroz
  • 250 g peixe sapo
  • 150 g gamba limpas
  • 2 dente de allo
  • 1 cebola
  • ½ pemento encarnado
  • ½ pemento verde
  • 120 g chícharo
  • 700 cc caldo de peixe
  • aceite de oliva virxe
  • azafrán
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Nunha paella douranse as gambas con aceite de oliva virxe e resérvanse.
  • No mesmo aceite refóganse os pementos cortados en dados e a cebola picada moi fina.
  • Cando as verduras estean listas engádense os anacos de peixe sapo e o arroz e refóganse uns minutos, antes de regalos co caldo de peixe quente, que levará disoltas uns fíos de azafrán.
  • Un pouco antes de se facer completamente o arroz engádense os chícharos cocidos e as gambas reservadas.
  • Déixase repousar tapado uns minutos e sérvese.
Información nutricional
Arroz con peixe sapo e gambas
Cantidade por ración
Calorías 811 Calorías da graxa 153
% valor diario*
Fat 17g26%
Graxa saturada 3g15%
Graxa poliinsaturada 3g
Graxa monoinsaturada 10g
Colesterol 176mg59%
Sodio 1139mg47%
Potasio 1127mg32%
Carbohidratos 111g37%
Fibra 7g28%
Azucre 12g13%
Proteínas 47g94%
Vitamina A 750IU15%
Vitamina C 84.2mg102%
Calcio 40mg4%
Ferro 0.9mg5%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.