Roliños de polo con claudias

Publicada orixinalmente en lareira.net por Miguel o 25/12/2001

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 1 peituga de polo en filetes
  • 250 g claudia sen óso
  • 1 copa viño de Oporto tinto
  • 250 g champiñón
  • 2 dente de allo
  • cenoria baby
  • aceite de oliva
  • fariña
  • sal
  • pementa

Nutrición

Calorías: 530kcal | Carbohidratos: 26g | Proteínas: 41g | Fat: 24g | Graxa saturada: 5g | Graxa poliinsaturada: 5g | Graxa monoinsaturada: 12g | Colesterol: 93mg | Sodio: 1296mg | Potasio: 1250mg | Fibra: 6g | Azucre: 4g | Vitamina A: 4200IU | Vitamina C: 4.1mg | Calcio: 20mg | Ferro: 0.7mg

Instrucións paso a paso

  • En cada filete de polo colócanse 2 o 3 claudias, previamente bañadas en viño do Porto tinto.
  • Enrólanse os filetes e envólvense con papel do tipo film transparente.
  • Cócense estes paquetiños durante 12 minutos e, unha vez listos, ábrense e córtanse en rodas.
  • Namentres, saltéase os allos cos champiñóns, tritúrase o resto das cirolas ata formar un puré e co viño do Porto sobrante e un pouco de roux (aceite ou manteiga cun pouco de fariña) lígase unha salsa.
  • Poden acompañarse tamén as peitugas cunhas cenorias pequenas cocidas e salteadas en aceite de oliva.
Roliños de polo con claudias

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 1 peituga de polo en filetes
  • 250 g claudia sen óso
  • 1 copa viño de Oporto tinto
  • 250 g champiñón
  • 2 dente de allo
  • cenoria baby
  • aceite de oliva
  • fariña
  • sal
  • pementa

Instrucións paso a paso

  • En cada filete de polo colócanse 2 o 3 claudias, previamente bañadas en viño do Porto tinto.
  • Enrólanse os filetes e envólvense con papel do tipo film transparente.
  • Cócense estes paquetiños durante 12 minutos e, unha vez listos, ábrense e córtanse en rodas.
  • Namentres, saltéase os allos cos champiñóns, tritúrase o resto das cirolas ata formar un puré e co viño do Porto sobrante e un pouco de roux (aceite ou manteiga cun pouco de fariña) lígase unha salsa.
  • Poden acompañarse tamén as peitugas cunhas cenorias pequenas cocidas e salteadas en aceite de oliva.
Información nutricional
Roliños de polo con claudias
Cantidade por ración
Calorías 530 Calorías da graxa 216
% valor diario*
Fat 24g37%
Graxa saturada 5g25%
Graxa poliinsaturada 5g
Graxa monoinsaturada 12g
Colesterol 93mg31%
Sodio 1296mg54%
Potasio 1250mg36%
Carbohidratos 26g9%
Fibra 6g24%
Azucre 4g4%
Proteínas 41g82%
Vitamina A 4200IU84%
Vitamina C 4.1mg5%
Calcio 20mg2%
Ferro 0.7mg4%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.