Arroz negro

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 25/12/2001

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 1 taza arroz
  • 2 ½ tazas caldo de peixe
  • 1 lura grande
  • ½ cebola
  • 1 dente de allo
  • 1 porro pequeno
  • 2 cda salsa de tomate
  • 4 g concentrado de tinta de lura
  • pirixel picado
  • aceite de oliva

Nutrición

Calorías: 747kcal | Carbohidratos: 109g | Proteínas: 35g | Fat: 18g | Graxa saturada: 3g | Graxa poliinsaturada: 3g | Graxa monoinsaturada: 11g | Colesterol: 149mg | Sodio: 848mg | Potasio: 928mg | Fibra: 4g | Azucre: 4g | Vitamina A: 500IU | Vitamina C: 23.1mg | Calcio: 130mg | Ferro: 2.2mg

Instrucións paso a paso

  • Pícanse as verduras e refóganse nun pouco de aceite de oliva.
  • Cando están brandas engádese o calamar, limpo e cortado, e refógase todo xunto.
  • Agrégase o arroz, que tamén se refoga uns segundos, e logo incorpóranse as dúas culleradas de salsa de tomate, o caldo de peixe, a tinta de calamar e o pirixel picado.
  • Déixase cocer, primeiro a lume forte e logo moi suave, e en 20 minutos ten que estar listo.
Arroz negro

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 1 taza arroz
  • 2 ½ tazas caldo de peixe
  • 1 lura grande
  • ½ cebola
  • 1 dente de allo
  • 1 porro pequeno
  • 2 cda salsa de tomate
  • 4 g concentrado de tinta de lura
  • pirixel picado
  • aceite de oliva

Instrucións paso a paso

  • Pícanse as verduras e refóganse nun pouco de aceite de oliva.
  • Cando están brandas engádese o calamar, limpo e cortado, e refógase todo xunto.
  • Agrégase o arroz, que tamén se refoga uns segundos, e logo incorpóranse as dúas culleradas de salsa de tomate, o caldo de peixe, a tinta de calamar e o pirixel picado.
  • Déixase cocer, primeiro a lume forte e logo moi suave, e en 20 minutos ten que estar listo.
Información nutricional
Arroz negro
Cantidade por ración
Calorías 747 Calorías da graxa 162
% valor diario*
Fat 18g28%
Graxa saturada 3g15%
Graxa poliinsaturada 3g
Graxa monoinsaturada 11g
Colesterol 149mg50%
Sodio 848mg35%
Potasio 928mg27%
Carbohidratos 109g36%
Fibra 4g16%
Azucre 4g4%
Proteínas 35g70%
Vitamina A 500IU10%
Vitamina C 23.1mg28%
Calcio 130mg13%
Ferro 2.2mg12%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.