Arroz negro

Arroz negro

Prato: Primeiro prato
Cociña: Galega
Keyword: arroz, marisco
Calorías: 645.48kcal

Preparación: 20 minutes
Tempo de cocción: 40 minutes
Total Time: 1 hour
Persoas 2 persoas

Ingredientes

  • 1 taza arroz
  • 2 ½ tazas caldo de peixe
  • 1 lura grande
  • ½ cebola
  • 1 dente allo
  • 1 porro pequeno
  • 2 cda salsa de tomate
  • 4 g tinta de choco concentrada
  • perexil picado
  • aceite de oliva

Instrucións paso a paso

  • Pícanse as verduras e refóganse nun pouco de aceite de oliva.
  • Cando están brandas engádese o calamar, limpo e cortado, e refógase todo xunto.
  • Agrégase o arroz, que tamén se refoga uns segundos, e logo incorpóranse as dúas culleradas de salsa de tomate, o caldo de peixe, a tinta de calamar e o pirixel picado.
  • Déixase cocer, primeiro a lume forte e logo moi suave, e en 20 minutos ten que estar listo.

Nutrición

Calorías: 645.48kcal | Carbohidratos: 88.93g | Proteínas: 19.38g | Graxa: 22.83g | Graxa saturada: 3.37g | Colesterol: 174.75mg | Sodio: 1301.39mg | Potasio: 448.94mg | Fibra: 2.54g | Azucre: 5.72g | Vitamina A: 1466.03IU | Vitamina C: 11.5mg | Calcio: 83.38mg | Ferro: 2.51mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio