Sardiñas asadas con cachelos

Sardiñas asadas con cachelos

Prato: Aperitivo, Prato principal
Cociña: Galega
Keyword: peixe, sardiñas
Calorías: 738.09kcal

Preparación: 15 minutes
Tempo de cocción: 25 minutes
Sardiñas no sal:: 2 hours
Total Time: 2 hours 40 minutes
Persoas 4 persoas

Ingredientes

  • 24 sardiña
  • sal groso
  • 6 pataca
  • 1 folla loureiro

Instrucións paso a paso

  • É aconsellable que as sardiñas estean moi frescas, mellor se son do día.
  • Sálganse con bastante sal gordo unha ou dúas horas antes de as asar, o que se fai nunha prancha sobre as brasas. Pode facerse no forno pero non quedan tan sabrosas e o cheiro que deixan en toda a casa tarda "un pouco" en se esvaecer.
  • Mentres, póñense a cocer as patacas moi limpas e sen pelar, cortadas en dous anacos, con auga que as cobra ata a metade, sal e unha folla de loureiro.
  • Cando falte pouco para que estean cocidas, escórrese a auga e rematan de facerse no forno ou a carón das brasas nun cacharro resistente á calor.
  • Todo pode acompañarse, tamén, duns pementos de Padrón, que lle van moi ben.

Nutrición

Calorías: 738.09kcal | Carbohidratos: 44.73g | Proteínas: 61.62g | Graxa: 35.53g | Graxa saturada: 0.07g | Colesterol: 127.68mg | Sodio: 1759.47mg | Potasio: 1848.03mg | Fibra: 5.68g | Azucre: 1.99g | Vitamina A: 524.56IU | Vitamina C: 50.35mg | Calcio: 974.57mg | Ferro: 4.46mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio