Sardiñas asadas con cachelos

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 20/08/2002

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 24 sardiña
  • sal gordo
  • 6 pataca
  • 1 folla loureiro

Nutrición

Calorías: 686kcal | Carbohidratos: 20g | Proteínas: 70g | Fat: 36g | Graxa saturada: 10g | Graxa poliinsaturada: 11g | Graxa monoinsaturada: 11g | Colesterol: 299mg | Sodio: 2111mg | Potasio: 1751mg | Fibra: 1g | Azucre: 2g | Vitamina A: 10IU | Vitamina C: 0.1mg | Calcio: 2mg | Ferro: 0.1mg

Instrucións paso a paso

  • É aconsellable que as sardiñas estean moi frescas, mellor se son do día.
  • Sálganse con bastante sal gordo unha ou dúas horas antes de as asar, o que se fai nunha prancha sobre as brasas. Pode facerse no forno pero non quedan tan sabrosas e o cheiro que deixan en toda a casa tarda "un pouco" en se esvaecer.
  • Mentras, póñense a coce-las patacas moi limpas e sen pelar, cortadas en dous anacos, con auga que as cobra ata a mitade, sal e unha folla de loureiro.
  • Cando falte pouco para que estean cocidas, escórrese a auga e rematan de facerse no forno ou a carón das brasas nun cacharro resistente á calor.
  • Todo pode acompañarse, tamén, duns pementos de Padrón, que lle van moi ben.
Sardinas con cachelos
Sardiñas asadas con cachelos

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 24 sardiña
  • sal gordo
  • 6 pataca
  • 1 folla loureiro

Instrucións paso a paso

  • É aconsellable que as sardiñas estean moi frescas, mellor se son do día.
  • Sálganse con bastante sal gordo unha ou dúas horas antes de as asar, o que se fai nunha prancha sobre as brasas. Pode facerse no forno pero non quedan tan sabrosas e o cheiro que deixan en toda a casa tarda "un pouco" en se esvaecer.
  • Mentras, póñense a coce-las patacas moi limpas e sen pelar, cortadas en dous anacos, con auga que as cobra ata a mitade, sal e unha folla de loureiro.
  • Cando falte pouco para que estean cocidas, escórrese a auga e rematan de facerse no forno ou a carón das brasas nun cacharro resistente á calor.
  • Todo pode acompañarse, tamén, duns pementos de Padrón, que lle van moi ben.
Sardinas con cachelos
Información nutricional
Sardiñas asadas con cachelos
Cantidade por ración
Calorías 686 Calorías da graxa 324
% valor diario*
Fat 36g55%
Graxa saturada 10g50%
Graxa poliinsaturada 11g
Graxa monoinsaturada 11g
Colesterol 299mg100%
Sodio 2111mg88%
Potasio 1751mg50%
Carbohidratos 20g7%
Fibra 1g4%
Azucre 2g2%
Proteínas 70g140%
Vitamina A 10IU0%
Vitamina C 0.1mg0%
Calcio 2mg0%
Ferro 0.1mg1%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.