Bonito á prancha con cachelos

Bonito á prancha con cachelos

Prato: Prato principal
Cociña: Galega
Keyword: bonito, cachelos
Calorías: 627.29kcal

Preparación: 10 minutes
Tempo de cocción: 10 minutes
Tempo de repouso: 1 hour
Total Time: 1 hour 20 minutes
Persoas 4 persoas

Ingredientes

  • 4 toros bonito
  • 1 cdiña perexil picado
  • ½ vaso viño branco
  • 3 cda aceite de oliva
  • 2 dente allo moi picado
  • 1 chorriño vinagre
  • 8 pataca
  • 1 folla loureiro
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Facer unha vinagreta co perexil, o viño, o aceite, o allo e o vinagre, mesturando ben
  • Adobar os trozos de bonito con esta salsa e deixar así durante unha hora.
  • Mentres, cocer as patacas, ben lavadas e sen pelar, nunha pota con auga, sal e a folla de loureiro. Cando estean listas, escorrer e conservar quentes.
  • Quentar a prancha (se non se dispón dunha pode facerse en tixola), escoar o bonito, salgalo e poñer na prancha ata que estea feito.
  • Sérvese acompañado das patacas sen lles quitar a pel.

Nutrición

Calorías: 627.29kcal | Carbohidratos: 60.87g | Proteínas: 46.66g | Graxa: 19.16g | Graxa saturada: 3.68g | Colesterol: 64.6mg | Sodio: 1251.58mg | Potasio: 1889.41mg | Fibra: 7.58g | Azucre: 2.96g | Vitamina A: 3735.6IU | Vitamina C: 67.61mg | Calcio: 62.84mg | Ferro: 4.68mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará

Scroll to Top