Bonito á prancha con cachelos

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 26/07/2002

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 4 toros bonito
  • 1 cdña pirixel picado
  • ½ vaso viño branco
  • 3 cda aceite de oliva
  • 2 dente de allo picado moi miudo
  • vinagre un chorriño
  • 8 pataca
  • 1 folla loureiro
  • sal

Nutrición

Calorías: 401kcal | Carbohidratos: 25g | Proteínas: 49g | Fat: 9g | Graxa saturada: 2g | Graxa poliinsaturada: 1g | Graxa monoinsaturada: 5g | Colesterol: 90mg | Sodio: 674mg | Potasio: 1389mg | Fibra: 2g | Azucre: 2g | Vitamina A: 100IU | Vitamina C: 6.6mg | Calcio: 40mg | Ferro: 1.6mg

Instrucións paso a paso

  • Facer unha vinagreta co pirixel, o viño, o aceite, os allos e o vinagre, mesturando ben.
  • Adobar os trozos de bonito con esta salsa e deixar así durante unha hora.
  • Mentres, cocer as patacas, ben lavadas e sen pelar, nunha pota con auga, sal e a folla de loureiro. Cando estean listas, escorrer e conservar quentes.
  • Quentar a prancha (se non se dispón dunha pode facerse en tixola), escorrer o bonito, salgalo e poñer na prancha ata que estea feito.
  • Sérvese acompañado das patacas sen lles quitar a pel.
Bonito a la plancha con cachelos
Bonito á prancha con cachelos

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 4 toros bonito
  • 1 cdña pirixel picado
  • ½ vaso viño branco
  • 3 cda aceite de oliva
  • 2 dente de allo picado moi miudo
  • vinagre un chorriño
  • 8 pataca
  • 1 folla loureiro
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Facer unha vinagreta co pirixel, o viño, o aceite, os allos e o vinagre, mesturando ben.
  • Adobar os trozos de bonito con esta salsa e deixar así durante unha hora.
  • Mentres, cocer as patacas, ben lavadas e sen pelar, nunha pota con auga, sal e a folla de loureiro. Cando estean listas, escorrer e conservar quentes.
  • Quentar a prancha (se non se dispón dunha pode facerse en tixola), escorrer o bonito, salgalo e poñer na prancha ata que estea feito.
  • Sérvese acompañado das patacas sen lles quitar a pel.
Bonito a la plancha con cachelos
Información nutricional
Bonito á prancha con cachelos
Cantidade por ración
Calorías 401 Calorías da graxa 81
% valor diario*
Fat 9g14%
Graxa saturada 2g10%
Graxa poliinsaturada 1g
Graxa monoinsaturada 5g
Colesterol 90mg30%
Sodio 674mg28%
Potasio 1389mg40%
Carbohidratos 25g8%
Fibra 2g8%
Azucre 2g2%
Proteínas 49g98%
Vitamina A 100IU2%
Vitamina C 6.6mg8%
Calcio 40mg4%
Ferro 1.6mg9%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.