Berberechos ao vapor

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 25/12/2001

Os berberechos ao vapor, ou berberechos ao natural abertos ao vapor, non se fan con viño, nin con aceite, nin allo, etc. Soamente é necesario un recipiente quente e os berberechos.

Os berberechos máis naturais que tomei eu na miña vida foron os que collía na praia cando era pequena. Cando nos bañabamos rascabamos un pouco na area cos pés e saían a mancheas. Bo, o caso é que os abriamos uns contra outros e comiámolos alí mesmo, no mar.

Claro que iso era antes, agora están as vedas e os mariscadores que teñen que gañarse a vida. Por iso non podemos andar esquilmando os recursos, que todo o mundo ten dereito a gañarse o pan honradamente.

Para abrilos en casa e cociñalos un pouco, hai a quen non lle gustan crus, temos que lavalos para que solten as areas. Póñense baixo o chorro de auga e despois déixanse en auga con sal durante varias horas para que beban  e solten as areas. Se é necesario, cámbiaselles a auga as veces que faga falta ata que salga limpa.

Por último, póñense os berberechos directamente nun recipiente bastante quente e, co líquido que soltan eles mesmos, é suficiente para que se abran.

Están exquisitos!!

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • ½ kg berberecho
  • auga
  • sal
  • limón opcional

Nutrición

Calorías: 30kcal | Carbohidratos: 2g | Proteínas: 5g | Fat: 1g | Calcio: 11mg | Ferro: 6mg

Instrucións paso a paso

  • Lavar os berberechos e deixalos varias horas en auga con sal para que solten as areas que poidan ter. Se é necesario cámbiaselles a auga.
  • A continuación poñelos nunha pota ou tixola bastante quente. Coa auga que soltan os propios berberechos é suficiente para que se abran.
  • Servir unha vez que están abertos.
  • Nota: refugar aqueles berberechos que non se abran
Berberechos al vapor
Berberechos ao vapor

Os berberechos ao vapor, ou berberechos ao natural abertos ao vapor, non se fan con viño, nin con aceite, nin allo, etc. Soamente é necesario un recipiente quente e os berberechos.

Os berberechos máis naturais que tomei eu na miña vida foron os que collía na praia cando era pequena. Cando nos bañabamos rascabamos un pouco na area cos pés e saían a mancheas. Bo, o caso é que os abriamos uns contra outros e comiámolos alí mesmo, no mar.

Claro que iso era antes, agora están as vedas e os mariscadores que teñen que gañarse a vida. Por iso non podemos andar esquilmando os recursos, que todo o mundo ten dereito a gañarse o pan honradamente.

Para abrilos en casa e cociñalos un pouco, hai a quen non lle gustan crus, temos que lavalos para que solten as areas. Póñense baixo o chorro de auga e despois déixanse en auga con sal durante varias horas para que beban  e solten as areas. Se é necesario, cámbiaselles a auga as veces que faga falta ata que salga limpa.

Por último, póñense os berberechos directamente nun recipiente bastante quente e, co líquido que soltan eles mesmos, é suficiente para que se abran.

Están exquisitos!!

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • ½ kg berberecho
  • auga
  • sal
  • limón opcional

Instrucións paso a paso

  • Lavar os berberechos e deixalos varias horas en auga con sal para que solten as areas que poidan ter. Se é necesario cámbiaselles a auga.
  • A continuación poñelos nunha pota ou tixola bastante quente. Coa auga que soltan os propios berberechos é suficiente para que se abran.
  • Servir unha vez que están abertos.
  • Nota: refugar aqueles berberechos que non se abran
Berberechos al vapor
Información nutricional
Berberechos ao vapor (ao natural)
Cantidade por ración
Calorías 30 Calorías da graxa 9
% valor diario*
Fat 1g2%
Carbohidratos 2g1%
Proteínas 5g10%
Calcio 11mg1%
Ferro 6mg33%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.