Polbo ao Sochantre

Polbo ao Sochantre

Prato: Primeiro prato
Cociña: Galega
Keyword: marisco, polbo
Calorías: 208.2kcal

Preparación: 30 minutes
Tempo de cocción: 30 minutes
Total Time: 1 hour
O Polbo ao Sochantre é unha receita que deu a coñecer Manuel María Puga e Parga, coñecido como Picadillo, no seu libro La cocina práctica (1905).
Segundo relata, Picadillo era amigo do sochantre da Colexiata da Coruña. Un sochantre é, para quen non o saiban, o director do coro durante os oficios. Pois ben, parece que este bo cura cociñaba estupendamente e esta era unha das súas receitas. Con ela deleitou ao Sr. Puga durante unha invitación á súa casa e este incluíuna no seu libro.
Baseado no orixinal de Picadillo
Persoas 4 persoas

Ingredientes

  • 1 polbo cocido
  • 1 cebola mediana
  • 1 pemento encarnado
  • 1 pemento verde
  • 4 tomate
  • 4 dente allo
  • perexil picado
  • aceite de oliva
  • sal
  • pementa

Instrucións paso a paso

  • Cortar o polbo cocido e reservar.
  • Nunha tarteira con aceite sofrixir a cebola e o allo picados. Salgar.
  • Cando empecen a abrandar incorporar os pementos troceados. Salgar.
  • A continuación, engadir os tomates pelados e moi picados. Engadirlles sal e un chisco de azucre (optativo).
  • Deixar cocer uns 10 minutos.
  • Cando a salsa estea lista engadir a pementa ao gusto, perexil picado e o polbo.
  • Deixar cociñar todo xunto, a lume lento, uns 5 minutos para que se integren ben os sabores.

Nutrición

Calorías: 208.2kcal | Carbohidratos: 12.35g | Proteínas: 20.34g | Graxa: 8.67g | Graxa saturada: 1.32g | Colesterol: 60mg | Sodio: 489.29mg | Potasio: 815.19mg | Fibra: 2.82g | Azucre: 5.53g | Vitamina A: 1994.58IU | Vitamina C: 82.73mg | Calcio: 89.21mg | Ferro: 7.25mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio