Fabas con ameixas

Publicada por Marta o 12/07/19

As ameixas teñen que lavarse ben deixándoas en auga con sal durante unhas horas para que solten as areas. A receita pódese facer con fabas xa cocidas en conserva, pero eu fíxena cocendo as fabas. Se o facemos así, hai que telas en remollo desde a noite anterior.

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 500 g faba
  • 1 kg ameixa
  • 1 cebola
  • 2 dente de allo
  • 1 folla loureiro
  • 2 cdña pemento doce
  • 1 cda fariña
  • 4 cda aceite de oliva

Nutrición

Calorías: 232kcal | Carbohidratos: 38g | Proteínas: 16g | Fat: 2g | Graxa saturada: 1g | Colesterol: 11mg | Sodio: 227mg | Potasio: 555mg | Fibra: 14g | Azucre: 2g | Vitamina A: 375IU | Vitamina C: 3.6mg | Calcio: 110mg | Ferro: 3.8mg

Instrucións paso a paso

  • Cocer as fabas da seguinte maneira. Cubrilas de auga fría e esperar a que ferva. Cando solten a escuma, escoalas, lavalas e volver poñer a cocer, tamén en auga fría e cunha folla de loureiro. A cocción levará de 30 a 40 minutos. Se fose necesario engadir máis auga, esta debe ser sempre fría. Escoar e reservar.
  • Nunha tarteira con aceite poñer a sofrixir os dentes de allo e a cebola, picados moi finos.
  • Cando estean sofritos, engadir o pemento, baixando o lume para que non se queime.
  • A continuación engadir unha cullerada rasa de fariña e sofrixir para que non saiba a cru. Isto evitará que a salsa quede moi augada.
  • Incorporar as ameixas e esperar a que se abran.
  • Por último engadir as fabas e mesturar ben, pero con coidado para que non rompan demasiado.
  • Apagar o lume, tapar a tarteira e deixar repousar uns minutos.
Habas con almejas
Fabas con ameixas

As ameixas teñen que lavarse ben deixándoas en auga con sal durante unhas horas para que solten as areas. A receita pódese facer con fabas xa cocidas en conserva, pero eu fíxena cocendo as fabas. Se o facemos así, hai que telas en remollo desde a noite anterior.

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 500 g faba
  • 1 kg ameixa
  • 1 cebola
  • 2 dente de allo
  • 1 folla loureiro
  • 2 cdña pemento doce
  • 1 cda fariña
  • 4 cda aceite de oliva

Instrucións paso a paso

  • Cocer as fabas da seguinte maneira. Cubrilas de auga fría e esperar a que ferva. Cando solten a escuma, escoalas, lavalas e volver poñer a cocer, tamén en auga fría e cunha folla de loureiro. A cocción levará de 30 a 40 minutos. Se fose necesario engadir máis auga, esta debe ser sempre fría. Escoar e reservar.
  • Nunha tarteira con aceite poñer a sofrixir os dentes de allo e a cebola, picados moi finos.
  • Cando estean sofritos, engadir o pemento, baixando o lume para que non se queime.
  • A continuación engadir unha cullerada rasa de fariña e sofrixir para que non saiba a cru. Isto evitará que a salsa quede moi augada.
  • Incorporar as ameixas e esperar a que se abran.
  • Por último engadir as fabas e mesturar ben, pero con coidado para que non rompan demasiado.
  • Apagar o lume, tapar a tarteira e deixar repousar uns minutos.
Habas con almejas
Información nutricional
Fabas con ameixas
Cantidade por ración
Calorías 232 Calorías da graxa 18
% valor diario*
Fat 2g3%
Graxa saturada 1g5%
Colesterol 11mg4%
Sodio 227mg9%
Potasio 555mg16%
Carbohidratos 38g13%
Fibra 14g56%
Azucre 2g2%
Proteínas 16g32%
Vitamina A 375IU8%
Vitamina C 3.6mg4%
Calcio 110mg11%
Ferro 3.8mg21%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.