Ovos con beicon gratinados

Ovos con beicon gratinados

Prato: Prato principal
Cociña: Española
Keyword: ovos
Calorías: 776.9kcal

Preparación: 40 minutes
Tempo de cocción: 10 minutes
Total Time: 50 minutes
Persoas 2 persoas

Ingredientes

  • 2 ovo
  • 4 liscos beicon
  • 50 g manteiga
  • 50 g fariña
  • ½ l leite
  • 50 g queixo relado

Instrucións paso a paso

  • Trocear o beicon e fritilo nunha tixola ata que estea ao noso gusto. Coa graxa do propio beicon é suficiente. Non hai que engadir aceite. Reservar.
  • Untar cun pouco de manteiga unha fonte ou cazola resistente ao forno.
  • Poñer sobre o lume e cando estea derretida a manteiga engadir os ovos. Esperar a que callen e salgalos. Reservar.
  • Facer unha bechamel coa manteiga, a fariña e o leite. Pódeselle engadir pementa e/ou noz moscada, ao gusto de cada un. Sazonar.
  • Poñer a bechamel por encima dos ovos e o beicon.
  • Poñer o queixo relado sobre a bechamel.
  • Gratinar no forno ata que estea dourado.

Nutrición

Calorías: 776.9kcal | Carbohidratos: 32.99g | Proteínas: 31.37g | Graxa: 57.45g | Graxa saturada: 29.09g | Graxa trans: 0.89g | Colesterol: 293.47mg | Sodio: 1022.51mg | Potasio: 541.84mg | Fibra: 0.68g | Azucre: 13.1g | Vitamina A: 1499.88IU | Calcio: 596.34mg | Ferro: 2.42mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio